Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI DRAGULJ

Šarić: Moramo se pokriti po ušima, nikog ozbiljnog nismo pobijedili

Dario Šarić
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
08.09.2014.
u 10:30

Mene ne veseli iskustvo igranja na SP-u, ljudi moji, mi smo podbacili i opet razočarali navijače i javnost. Boli me neuspjeh.

Nakon ispadanja u osmini finala Svjetskog prvenstva od Francuske, jedan od najtužnijih hrvatskih reprezentativaca bio je 20-godišnji Dario Šarić.

– Šteta što je završilo za sve nas. Nisam zadovoljan ni sobom ni cijelom momčadi. Mogli smo svi puno bolje. Moralo je bolje, reći će, i u osmini finala s Francuskom (64:69). Imao je dobar ulaz u utakmicu, no i on je posustao.

– Teško je tu mene samog okriviti. Niti je bilo lopti niti je bilo akcija za mene jer smo se opredijelili za druge stvari. Orijentirali smo se na dvojicu igrača, Bogdanovića i Tomića, a Francuzi su nas "prokužili" i pustili njih dvojicu, a ostale zatvorili. Nije moguće da samo dvojica igrača zabijaju i da je to dovoljno za pobjedu. Trebali smo "skorerski" uključiti još dva igrača jer smo bolja momčad od ove Francuske. No, meni je samo 20 godina, ovo mi je tek treće ljeto u reprezentaciji, tu ima igrača koji igraju u velikim klubovima i ja znam da je teško meni dodijeliti tu ulogu.

U njegovu glasu nije bilo ni trunke radosti. Čak ni zbog stečenog iskustva igranja na Svjetskom prvenstvu.

– Ja sam stvarno jako tužan jer sam puno i očekivao. Na kraju nismo ništa dobili osim iskustva igranja na SP-u, no to nije iskustvo koje mene veseli. Možda nekog drugog u momčadi da, ali mene ne.

O kojem je to plasmanu Dario sanjario?

– Očekivali smo puno više sami od sebe, pogotovo nakon pobjede nad Litvom u posljednjoj pripremnoj utakmici u kojoj smo pokazali svoju moć. Nisam imao striktan doseg u glavi, već sam mislio da možemo pobjeđivati utakmicu za utakmicom jer ni Grčka ni Francuska nisu bolje od nas. No, znam da sada sve ovo što govorim glupo zvuči.

Je li i na SP-u bio onaj borbeni Šarić koji je Cibonu odveo do naslova prvaka ABA lige?

– Ja sam ovdje bio sto posto prisutan i uvijek ću biti.

Je li "kemija" u momčadi bila ista kao i prošle godine kad ste bili četvrti na Eurobasketu?

– Bila je puno bolja nego lani na pripremama, no onda je došlo prvenstvo koje smo počeli s poteškoćama protiv Filipina pa je uslijedio pad. Nismo pobijedili nijednu jaku reprezentaciju osim Argentine i to je stvarno zabrinjavajuće.

A najveću moć na SP-u zasad iskazuju domaćini Španjolci i Amerikanci. Kome Dario u tom "programiranom" finalu daje prednost?

– Španjolci će dosta spuštati lopte na svoje jake centre koji su i teži od američkih. Osim toga, vanjski igrači Španjolaca mogu trčati s američkim bekovima pa bih minimalnu prednost ipak dao Španjolcima.

>> Šarić: Igrali smo svi kao curice, počevši od mene prvog

>> Repeša: Hoću li ostati izbornik? To je totalno bezvezno pitanje

>> Imali smo priliku protiv Francuza, ali nismo odigrali dovoljno pametno

Komentara 8

DU
Deleted user
12:20 08.09.2014.

Nema veze, uvijek ćemo navijati za repku..

DU
Deleted user
22:10 08.09.2014.

red rad i disciplina su put do uspjeha. hrvati uvijek i stalno svega od tog troje imaju pre malo....

Avatar Jaguar_Paw
Jaguar_Paw
18:59 08.09.2014.

MA to, iskreno do kraja, ja volim uspjeh hrvatskog sporta, ali treba biti iskren kada se zaredaju porazi, jedino tako možemo uvidjeti što nevalja i to mijenjati. Nebi naši pojedinci igrali u NBA ligi danas a i prije da mi nemamo ogroman bazen talenata za svaki sport pa tako i košarku, upravo zbog toga porazi bole još više. Hrvatska nije zaslužila da tako igra i nije zaslužila odlazak kući prije svih. Vjerujem da uz ovakvu iskrenost i ogromnu samokritiku možemo sljedeći put napraviti puno više, hrvatski navijači to zaslužuju, bez obzira na iskrenost i možda grube tonove u pojedi ili porazu svi su uz reprezentaciju, jer neozbiljno bi bilo biti uz nekoga samo kad je pobjednik, u porazu isplivaju pravi navijači, iskreni navijači uvijek žele najbolje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije