Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobili smo lekciju

Šarić: Igrali smo svi kao curice, počevši od mene prvog

16.09.2013., Arena Stozice, Ljubljana, Slovenija - Europsko prvenstvo u kosarci Eurobasket Slovenia 2013, drugi krug, grupa F, Hrvatska - Grcka. Ante Tomic . Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
04.09.2014.
u 14:01

Simon: Situacija je sada slična kao u Sloveniji nakon visokog poraza u igri sa Španjolskom. Sada ćemo vidjeti imamo li karakter

Uz statičnu napadačku igru s vrlo malo tranzicije, uz neobjašnjivo mlaku obranu, Hrvatska je doživjela i drugi poraz na Svjetskom košarkaškom prvenstvu. Nakon šokantna poraza od autsajdera Senegala, naši su se pokušali vaditi s momčadi protiv koje je to najteže činiti. Vrlo dobro utrenirana i sjajno vođena Grčka slavila je 76:65 i otvorila si put k prvom mjestu u skupini.

A Hrvatska? Mi ćemo danas umirati od straha protiv Portorika (18). Ponajprije zbog po putu izgubljenog samopouzdanja. I ponestalog voljnog faktora, za što su najbolja ilustracija samo četiri prekršaja u prvom poluvremenu. Nedopustiva je to slika niskog borbenog morala, o čemu je govorio i Repeša.

Ostali bez energije

– Protiv Senegala smo imali dva prekršaja u prvoj četvrtini, a danas smo srušili taj rekord i napravili samo jedan. A ja sam trener koji zagovara obranu na granici incidenta.

Na tu temu nakon utakmice propitivao se i Simon:

– Tako je ponekad u sportu. Htio bi se potući, no odjednom ostaneš bez energije i to je očito nešto na psihološkoj bazi.

Grci su se odvojili između 23. i 28. minute kada su napravili 11:0, a naši su za to vrijeme solirali u napadu, radili korake, promašivali trice i gubili lopte. Na veliki odmor otišlo se s "minus 13" i nadom da će se u hrvatskoj svlačionici nešto dogoditi. Nažalost nije.

Već u prvom napadu u drugom poluvremenu primili smo koš iz utrčavanja iza leđa, što je govorilo da je koncentracija ostala u svlačionici. Nakon što su Grci u 26. minuti poveli s čak 19 koševa razlike, razljutio se Bogdanović (20 koševa), kojem se priključio Šarić, pa su naši u 36. minuti došli na osam koševa zaostatka (56:64).

– Nažalost, kada god smo bili u situaciji da smanjimo zaostatak, Grci bi zabili lagan koš – požalio se izbornik Repeša koji je posljednju četvrtinu započeo s petorkom bez klasične petice.

Krenuo je u završni juriš sa Šarićem i Markotom na visokim pozicijama, ali i sa dva razigravača, Ukićem i Lafayetteom, pokušalo se i preuzimati sve, ali ni tu nije bilo potencijala za preokret.

Nestalo nam ideja

– Bio je dogovor da ćemo se "potući" od prve minute, no mi opet nismo ušli čvrsto, a ovaj put smo se namjerili na najbolju momčad dosad i oni su se zarana odlijepili. Žao mi je što se nismo potukli, igrali smo kao curice, počevši od mene. Nemam riječi za ovo.

Još jednu istinu ove razočaravajuće hrvatske predstave izrekao je centar Luka Žorić:

– Grci su bili pametniji u napadu, imali su više ideje. Mi se trebamo zatvoriti u svlačionicu ili u hotel, otvoriti se jedan drugome, pogledati se u oči.

>>Hrvatska nakon teškog poraza od Grčke može ispasti s prvenstva!

>>Repeša: Nećemo li biti pravi, u redu je da idemo kući

Komentara 3

OD
otac_domovine
17:55 04.09.2014.

Mi imamo sindrom "Nikole Vujčića". Puni smo igrača koji igraju za repku preko volje i dvije klase slabije nego za klubove. Tu možemo u prvom redu staviti najboljeg centra Eurolige Tomića koji je nemoćan protiv velesila kao što su Filipini i Senegal. Dok najbolji igrači drugih repki igraju bolje nego u klubovima (Blatche, Nowitzki i slični) naši su najgori na terenu (Vujčić, Planinić, danas Tomić). Tu je naš problem.

VL
vladek
14:37 04.09.2014.

Glavno da u svojim klubovima igrate dobro.Hebe se vama za Hrvatsku repku.

CA
canon60
15:53 04.09.2014.

Naš trener radi isto što i publika - gleda i psuje, dok njegovi kolege vode svoje momčadi. Nadam se da je došlo vrijeme da konačno Perasović preuzme reprezentaciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije