Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SEHA

Saračević: Vardar je momčad monstrum, ali šanse postoje

PPD Zagreb - Vardar
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/8
15.04.2018.
u 10:18

Hrvatski rukometni prvak PPD Zagreb večeras (20.15 sati) igra finale regionalne SEHA Gazprom lige protiv prvaka Europe Vardara u skopskoj dvorani Jane Sandanski.

Makedonski prvak s trojicom sjajnih Hrvata Cindrićem, Karačićem i Čupićem te još pregršt velikih zvijezda predvođenih vratarom Španjolske Arpadom Šterbikom izraziti je favorit bio i prije početka Final Foura, a PPD Zagreb se još dodatno puno više iscrpio u polufinalu. No, 2013. naša je momčad upravo u Skoplju 2013. osvojila veliki međunarodni trofej pobijedivši baš domaćina koji je i tada bio favorit.

- Svakome je motivacija odigrati finale. Ako ti nisi sto posto motiviran da izgoriš u takvom ambijentu, u velikom finalu, protiv prvaka Europe, onda imaš neki problem u glavi. Ne sumnjam da će moja ekipa igrati sto posto jer uvijek tako igra. Taktički je problem kako sve to posložiti kad igraš protiv ekipe koja ima nekih sitnica koje su im kao mane, ali imaju puno više kvaliteta. Znamo mi svi što je Vardar i njegova obrana. Ali ako uđeš u utakmicu da izgubiš što manje, onda si nastradao – kaže trener zagrebaša Zlatko Saračević.

Koliko vas ova Vardarova momčad podsjeća na one španjolske koje su dominirale Europom poput Ciudad Reala ili još ranije Barcelone?

- Meni je to još bolje. Mislim da je to najposloženija ekipa u Europi. Momčad monstrum koja može igrati svakako, s Karačićem i Cindrićem ili s Canelasom, Borozanom i Krištopansom. Što na jednoj strani zatvoriš na drugoj se otvori. Ali sport je sport. Morati se potrefiti sve da ih dobiješ. Idealna utakmica u kojoj je 90% igrača na maksimumu. Onda imamo šanse.

Može li Pavlović ponoviti dvaput u tri dana još jednu onakvu partiju kao u polufinalu protiv Celja?

- Ma može, naravno. Pa on je spreman igrač, nedavno je u Švedskoj igrao za reprezentaciju isto tako.

Komentara 1

DU
Deleted user
11:09 15.04.2018.

Izgleda da će HTV zaobići ovo finale. Što ima logike, ipak je njima rukomet bezvezni sport.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije