Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OLIMPIJSKE IGRE

Sapporo nije spreman ugostiti maratonske utrke

FILE PHOTO: Olympics - Tokyo 2020 - Test Event - Marathon
KYODO/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
09.06.2021.
u 17:30

"Još uvijek ne znamo koliko će sportaša doći, a nemamo niti dovoljno vremena za pripremu. Veliki broj pitanja vezanih za organizaciju još uvijek se razmatra"

Maratonske utrke na ovogodišnjim Olimpijskim igrama trebale su se održati u Sapporu na najsjevernijem od tri velika japanska otoka zbog velikih ljetnih vružina u Tokiju, no mjesec i pol dana prije početka Igara taj se grad nalazi u izvanrednom stanju zbog izbijanja novog vala zaraze koronavirusom te su gradske vlasti obavijestile organizatore kako Sapporo nije spreman ugostiti olimpijce.

"Još uvijek ne znamo koliko će sportaša doći, a nemamo niti dovoljno vremena za pripremu. Veliki broj pitanja vezanih za organizaciju još uvijek se razmatra, a bez jasne strukture ne možemo znati hoće li se gradski zdravstveni sustav moći nositi sa situacijom.

Stoga od organizacijskog odbora Igara tražimo informacije i to što prije", rekao je Takashi Okugi, član gradskog vijeća Sappora zadužen za pripremu olimpijskih događaja.

Odluka o preseljenju maratonskih utrka iz Tokija u Sapporo, koji ima mnogo blaža ljeta, donesena je još prije dvije godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije