Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi režim

Santos Grcima ne dopušta otići u grad na kavu, a ustaju u 7.45

\'Greece players Konstantinos Mitroglou (L) and Theofanis Gekas (C) compete with Kakha Kaladze (R) of Georgia during their Euro 2012 qualifying group F football match at Karaiskaki stadium in Athens o
AFP
06.09.2010.
u 14:12

Grčki igrači sastav doznaju na stadionu, nakon što prošeću travnjakom, sat uoči utakmice.

Novi grčki izbornik, portugalski tiranin Fernando Santos, potpuno je promijenio Rehhagelov režim koji je u reprezentaciji bio na snazi čak devet godina. Novinari su tako evidentirali čak 17 značajnih promjena u pripremi reprezentacije u odnosu na Ottovu eru. Evo nekih najzanimljivijih, na koje se igrači tek navikavaju.

Otto Rehhagel nikada nije pozvao čak 23 igrača na pripreme kao sada Santos. Smatra se kako to nije dobro jer ostavlja čak petoricu prekobrojnih za utakmice, a nikada nije preporučljivo imati toliko gunđala u kampu. Rehhagel je rijetko gledao utakmice grčke lige, a Santos ide u drugu krajnost pa gleda i prijateljske oglede.

Otto je samo u ekstremnim situacijama u selekciju pozivao debitante, dok je Santos odmah pozvao Konea iz Brescie iako ga je gledao samo jednom. Rehhagel je vrlo malo otkrivao na presicama, Santos je u prvom nastupu stao uz projektor i objasnio novinarima kako će Grčka igrati. Otto je uvijek skrivao sastav, a Portugalac ga je (uoči Gruzije) objavio pa ga je znao i gruzijski izbornik Ketsbaia. Kod Rehhagela igrači se nisu morali ustajati prije 10 sati, a Santos im ne da spavati dulje od 7.45.

Rehhagel je svojim igračima sastav objavljivao tri sata prije utakmice, u hotelu, dok Santos to čini jedan sat prije utakmice, nakon što reprezentativci prošeću travnjakom.

Usto, reprezentacija je s Ottom na gostovanja putovala dva dana uoči utamice, a kod Santosa je praksa da se leti dan uoči susreta. Za razliku od liberalnoga Nijemca Rehhagela, koji je dopuštao igračima poslijepodnevne šetnje Vouliagmenijem i ispijanje kave u kafićima, Santos im dopušta samo jedan sat dnevno neobaveznoga međusobnoga druženja.

Kod Otta se treniralo jednom dnevno, kod Portugalca sada dva puta. U devet godina mandata Rehhagel nikada nije prijetio kaznama igračima, a Santos je odmah najavio kako će kažnjavati i najbanalnije prekršaje.

U Zagreb stiže 300 grčkih navijača

Grčki su reprezentativci u subotu imali slobodan dan te su smjeli ostati vani do 22.30. Jučer su odradili jedan trening, a danas su krenuli iz Atene u Zagreb.

– Naša situacija nakon Gruzije nije dramatična, jer još uvijek sudbinu držimo u svojim rukama. Mirni smo i odlučni u Zagrebu odigrati utakmicu nakon koje će se stvari okrenuti u našu korist – kazao je Fernando Santos. Prema nagađanjima atenskih novinara, u Zagreb će doputovati i skupina od tristotinjak grčkih vatrenih navijača.

Komentara 2

DR
drazenzg
16:16 06.09.2010.

Dasovicu,ti si IDIOT!!!

Avatar Castro
Castro
17:15 06.09.2010.

Santos pije kavu bez secera dok je Rehagel konzumirao samo caj....Mislim, sto je ovo !!! Daso, daj nesto majke ti, daj clanak, daj novost, daj informaciju .....Jel Flak na godisnjem????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije