Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJBOLJI IGRAČ PRVE HNL

Santini proglašen nasljednikom Dudua, Modrića, Kranjčara...

'13.08.2011., Zadar - Nogometna utakmica 4. kola 1. HNL, NK Zadar - NK Lokomotiva. Ivan Santini. Photo: Filip Brala/PIXSELL'
'Filip Brala/PIXSELL'
12.12.2011.
u 13:39

Zadrov napadač Ivan Santini (22) proglašen je za nogometaša godina u izboru kapetana prvoligaša, koji organizira Tportal.

Postao je tako nasljednik Kranjčara, Modrića, Mandžukića, Eduarda i Sammira, koji su u posljednjih devet godina primali tu nagradu...

– Hvala svim kapetanima koji su glasali za mene, ali bez svojih suigrača, trenera, pa čak ni oružara ne bih uspio! – kazao je Santini, koji je za nagradu primio – mobitel! Dobro će mu doći, jer u džepu trenutačno ima stari Samsung. Skroman, ne pije alkohol, izbjegava zabave, a laskavu titulu proslavit će kod kuće, majka će pripremiti lignje i blitvu...

Njegovi golovi presudili su ove polusezone i Hajduku i Dinamu. Jasno, i jedni i drugi guraju se da ga dovedu u svoje redove.

– Laska mi to, no radije bih otišao u inozemstvo. Volio bih u Njemačku ili Italiju.

Bio je već "vani", ali ne pamti inozemstvo po lijepom.

– U Red Bullu bio sam na probi kao 17-godišnjak. Tamo sam sazrio kao osoba i nogometaš, no, kako nisam znao jezik, imao sam problema. Susreo sam se s ljubomorom, ogovarali su me... Još sam i ozlijedio trbušni zid, otac mi je umro. Otišao sam kući majci pomoći, zbog ozlijede sam morao pauzirati osam mjeseci, a oni su mi otkazali ugovor. Bog mi je dao snagu da prođem kroz to razdoblje.

Zasad se zaustavio na deset golova.

– Nisam se mogao nadati da ću ih već toliko zabiti.

Zanimljivo, sakupio je 98 od 160 mogućih glasova, a prvi pratitelj mu je Sammir sa 52 boda. Njega pak mnogi guraju u reprezentaciju. Nada li se i on pozivu, da se ugura u momčad koja će putovati ne Euro?

– Ne želim se izborniku Biliću miješati u posao. Mislim da ga radi vrlo dobro, cijenim ga kao igrača i izbornika – dodaje Santini.

Ključne riječi

Komentara 8

XI
xiulo
14:05 12.12.2011.

perišić je primjer ali jedan uspješan na sto propalih...

DU
Deleted user
14:20 12.12.2011.

I ako jos napreduje u proljece ipak nema mjesta za njega u repki za EP 2012. Tu je nevidenja guzva. Bilic ce maksimalno dovesti 6 napadaca i kako god racunam ispasti ce najmanje dvojica. Problem je sto Hrvatska nema puno vanserijski napadaci poput kada je Njemacka imala Völler-Klinsmann i Brazil Bebeto- Romario. Mislim da Eduardo, Mandzukic i Olic su sigurni za EP. A onda? Koga od ovih: Petric, Klasnic, Kalinic, Jelavic treba izbaciti? Gdje onda ima mjesta za Santinija? Jos i da Mate Bilic dobije povjerenje onda stvarno bi bilo jos gore.

ZB
ZG = BG
13:59 12.12.2011.

Bravo Ivane svaka cast. Moj ti je savjet da karijeru ne nastavljas u niti jednom od dva navedena zainteresirana kluba. Nego ako dobijes priliku bjezi iz ove lakrdije zvanom HNL vani pa makar za duplo gore uvjete, tamo se dokazi pa ce sve doc na svoje. Najbolji ti je primjer Perisic.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije