Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sandro Sukno

Hrvatski kapetan poslao navijačima ohrabrujuću poruku

19.02.2018.
u 08:50

Sandro je bio u Poljudu, bodrio je svoje suigrače iz reprezentacije, ali zbog poznatih problema sa srcem nije igrao.

U posljednjem susretu splitskog turnira Europske vaterpolske lige Hrvatska je pobijedila Maltu sa 16:5 (5:0, 4:1, 4:2, 3:2). Pogotke za našu vrstu postigli su Vrlić (4), Lončar (3), Zović (2), Fatović (2), Joković (2), Bušlje, Šetka i Benić.

U drugom susretu Grčka je pobijedila Nizozemsku s 9:7. Naši su vaterpolisti tako zauzeli prvo mjesto s tri pobjede i porazom, a dalje idu i Srbi i Grci, s jednakim učinkom.

Vrijeme bez Sandra

– Znajući da ovo ljeto nećemo imati kapetana Sandra Sukna, moramo se adaptirati na drukčiju igru. Već protiv Srbije neke su se zamisli pokazale dobrima, no morat ćemo još puno raditi – kazao je naš izbornik Ivica Tucak.

1/5

Sandro je bio u Poljudu, bodrio je svoje suigrače iz reprezentacije, ali zbog poznatih problema sa srcem nije igrao.

– Bio je to uistinu lijep turnir i publika ga je lijepo popratila – ocijenio je Sukno dodavši:

– Dogodio se taj poraz protiv Grčke, ali ne bih rekao čak da je to bilo iznenađenje, jer Grčka ima kvalitetnu reprezentaciju. A mi smo s druge strane odigrali malo slabije, bili smo umorni od gostovanja u Rusiji, ali već protiv Srbije pokazali smo puno bolju igru. I u predivnom ambijentu poljudskog bazena pobijedili, što je odlično. Uvijek je lijepo pobijediti tako jakog suparnika kao što je Srbija. Natjecanje ide dalje, najbitnije je da smo prošli. A ovo je sve ionako u funkciji priprema za ovo ljeto i Europsko prvenstvo u Barceloni.

Sukno je prošle godine proglašen najboljim vaterpolistom Hrvatske i svijeta i sigurno je da nedostaje našoj reprezentaciji. Ali u Savezu i u stručnom stožeru i dalje računaju na njega.

Uz glasnu podršku oko tisuću gledatelja, iz ruku Perice Bukića, izvršnog direktora HVS-a, Sandro je u Splitu na dar dobio umjetničku sliku. Kao priznanje za ono što je učinio i uza želju da ga opet gledamo. Jer znamo da i njemu i te kako nedostaje vaterpolo i igranje za reprezentaciju.

Nije vrijeme za povratak

– Pa, sigurno. Bila je to moja životna navika, tijekom cijele karijere, od malih nogu, svaki dan otići na bazen. Trenutačno sam izvan toga, ali treba se prilagoditi situaciji, pričekati. Doktori se nadaju da bih se mogao vratiti. A za mene je najbitnije da budem strpljiv. I pozitivan. Još nije vrijeme za povratak, ali nadam se i da ovo nije kraj karijere – napomenuo je Sukno.

Pro Recco je raskinuo ugovor s njim (nudio mu je samo da bude pomoćnik treneru Vujasinoviću), no Sandro se u slučaju pozitivnog raspleta situacije sa srcem i njegove odluke da nastavi igrati – za klub ne mora brinuti. 

Komentara 1

Avatar southman
southman
09:24 19.02.2018.

Daleko najbolji svjetski igrač trenutno i ogromni gubitak za našu reprezentaciju, ali zdravlje je na prvom mjestu. Sandru puno zdravlja i sreće u budućnosti želim !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije