Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPA KUP

Furiozna Hrvatska velikim preokretom dobila Srbiju!

Hrvatska Srbija vaterpolo
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/6
17.02.2018.
u 20:38

Nakon lošeg početka, hrvatski vaterpolisti su u drugoj i trećoj četvrtini zaigrali fantastično, napravili seriju od 5:0 i ostavili Srbe bez gola skoro 12 minuta

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je u 4. kolu LEN Europa kupa u Splitu Srbiju s 9:7 (2:3,3:1,3:1,1:2). 

Sraz svjetskog i olimpijskog prvaka u poljudskome bazenu donio je vrhunski vaterpolo i veliku pobjedu izabranika Ivice Tucka. Nakon lošeg početka, hrvatski vaterpolisti su u drugoj i trećoj četvrtini zaigrali fantastično, napravili seriju od 5:0 i ostavili Srbe bez gola skoro 12 minuta.   

Srpski su vaterpolisti bolje započeli utakmicu, vodili su s 3:1 i 4:2, a nezaustavljiv je bio Dušan Mandić, koji je u tom periodu zabio čak tri pogotka. No, u drugoj trećini Hrvatska napravila pravi preokret i s dva gola Lorena Fatovića i jednim Ante Vukičevića serijom 3:0 stigla u vodstvo od 5:4. Početkom treće dionice igre Josip Vrlić diže na 6:4, a potom i Marko Macan na 7:4 u furioznoj seriji Hrvatske od 5:0. Period od čak 11 i pol minuta bez gola Srbi prekidaju pogotkom Strahinje Rašovića za 7:5, ali Maro Joković je u sljedećem napadu opet diže na tri razlike. 

Na početku zadnje četvrtine Xavi Garcia pogađa za najveću prednost od 9:5, a Srbi s dva gola samo ublažuju poraz.

Vratar Marko Bijač je s 13 obrana zaključao svoja vrata, Fatović i Joković su dali po dva gola, a Šetka, Vrlić, Garcia, Vukičević i Macan po jedan. Mandić je s tri gola predvodio Srbiju, a Rašović je postigao dva. 

Na ljestvici vode Hrvatska, Srbija i Grčka s po 6 bodova, a Barakude u nedjelju u 11.30 sati igraju susret zadnjeg kola s Maltom.

Ključne riječi

Komentara 15

AP
ante_pustinjak
20:56 17.02.2018.

opet brišu ovakve komentare: ovo mi je prva vijest da srbići znaju plivati! ljudi božji, zar je to moguće?!

DE
desperadikus
20:57 17.02.2018.

srbeki nemaju more

KA
kacavenda
20:54 17.02.2018.

Svaka cast, ratnici nema kaj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije