Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBOR VEČERNJEG LISTA

Sandro Sukno drugi put vaterpolist godine: Teže je obraniti nego osvojiti!

Sandro Sukno
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/7
05.12.2015.
u 21:44

- Koliko sam mogao, pratio sam što su rekli uvaženi članovi stručnog žirija. Pohvale gode, posebno kad znamo da se odnose na godinu u kojoj smo osvojili dvije medalje i izborili Olimpijske igre - rekao je Sukno.

U zadarskoj Noći hrvatskog vaterpola, zajedničkoj svečanosti Hrvatskog vaterpolskog saveza i Večernjeg lista, održanoj danas u hotelu Borik, Sandro Sukno (25) proglašen je najboljim hrvatskim vaterpolistom u 2015. godini. Tako je odlučio Večernjakov žiri koji su, kao i dosad, činili bivši vaterpolski asovi, a ovaj put bili su to i danas uspješni treneri: Splićani Damir Polić i Zdeslav Vrdoljak, Riječanin Ivan Asić, Šibenčanin Renato Vrbičić, Dubrovčani Maro Balić i Vjekoslav Kobešćak te Zagrepčanin Hrvoje Hrestak.

Sukno je zapravo obranio naslov najboljega, kao i lani pripala mu je statua Vaterpolist, rad akademskog kipara Stipe Sikirice. U lanjskom izboru ostvario je rekordnu prednost (17 bodova ispred Dobuda i Pavića) a ove je godine, u žestokoj konkurenciji. osvojio 47 od mogućih 49 bodova. Sandro Sukno, koji je ljetos iz Primorja otišao u Pro Recco, rođen je 30. lipnja 1990. u Dubrovniku. 

Njegov otac Goran bio je proslavljeni vaterpolist a tim se sportom bavio i Sandrov stariji brat Ivan. Sandro je s hrvatskom reprezentacijom osvojio olimpijsko zlato u Londonu 2012. a bio je i u šampionskoj momčadi na Europskom prvenstvu u Zagrebu 2010. godine. Spomenimo još da ima tri svjetske bronce (iz Rima 2009., Šangaja 2011. i Barcelone 2013.), svjetsko srebro iz Kazanja 2015. te zlato s Mediteranskih igara u Mersinu 2013. godine.

Za njega su naši članovi žirija između ostaloga rekli da je igrač s tisuću rješenja u igri; da ima nevjerojatan osjećaj za prostor, za loptu; da je pokretljiv i skočan, pa u obrani pokriva pet metara oko sebe; da pokraj njega ne mogu proći ni suparnik ni lopta. Najkraće: jedan je od najboljih igrača ne samo u Hrvatskoj nego i u svijetu!

Zbog obveza u talijanskom prvenstvu i gostovanja njegova Pro Recca u Trstu, Sandro nije mogao biti nazočan proglašenju, pa je trofej primio njegov otac Goran. A Sandro je u telefonskom razgovoru istaknuo:

- Drago mi je zbog ovog trofeja, u sportu je poznato da je teže obraniti nego osvojiti. Koliko sam mogao, pratio sam što su rekli uvaženi članovi stručnog žirija. Pohvale gode, posebno kad znamo da se odnose na godinu u kojoj smo osvojili dvije medalje i izborili Olimpijske igre.

U najboljoj sedmorki godine dogodila se samo jedna promjena: umjesto Nikše Dobuda svoje je mjesto ponovno zauzeo Damir Burić (a Luka Lončar se s pozicije braniča prebacio na sidraša). Osim Sukna, Burića i Lončara, u probranom društvu su se još našli Josip Pavić, Maro Joković, Paulo Obradović i Petar Muslim.

Srebrni dupini, prirodno je, bili su u središtu pozornosti na zadarskoj svečanosti, no trofej HVS-a, koji se svake godine dodjeljuje zaslužnim vaterpolistima ili vaterpolskim djelatnicima, ove je godine pripao njihovom dalekom prethodniku - Bošku Lozici. Igraču (olimpijsko srebro iz Moskve), treneru (dvaput hrvatski prvak s Mladosti) i dužnosniku (dopredsjednik Mladosti).

>> Primorje i Jug očekivano prošli u finale Kupa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije