Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Atletski EP

Sandra po četvrto zlato na livadi pored muzeja

Sandra Perković
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
06.07.2016.
u 08:33

Danas će u kvalifikacijama nastupiti i Šimić (vis), Lončarek (100 m prepone), Ružić (400 m), Horvat (motka) i Mužarić (kugla)

Danas u Amsterdamu počinje Europsko atletsko prvenstvo, a naš najjači adut je Sandra Perković koja će pokušati osvojiti četvrto uzastopno zlato. Nijedna diskašica u povijesti nije osvojila toliko zlatnih europskih medalja. Zanimljivo je da će se natjecanja u bacanju diska i koplja održati na prostoru ispred Museumpleina. Riječ je o javnom prostoru (velikoj livadi) koji je okružen muzejima (Rijksmuseum, Van Gogh i Stedelijk) i koncertnom dvoranom (Concertgebouw).

– To je kao da u Zagrebu bacam disk ispred Mimare. Eto, mojoj disciplini daju malo na važnosti. Bit će to prvi put da bacam disk izvan stadiona – rekla je Sandra.

U Amsterdamu je prva favoritkinja u bacanju diska s obzirom na to da nema Amerikanki, Australki i Kubanki. Jedina prava konkurencija bit će joj Njemice predvođene Nadine Müller.

Ne opterećujem se time. Znam samo da me Müller nikad do sada nije pobijedila. Čak se ne opterećujem ni hoće li hitac biti duži od 70 metara. Bitno je da sam zdrava. Što se tiče današnjih kvalifikacija, trebam odmah prvim hicem postići normu za finale i to je to – istaknula je Sandra.

Zadnji poraz od europske diskašice doživjela je prije šest godina. Na mitingu u Parizu pobijedila ju je Rumunjka Nicoleta Grasu.

– Ta Rumunjka bila je mjesto ispred mene na SP-u u Berlinu 2009. Zbog nje nisam imala dodatna tri hica u finalu. Dobro sam je zapamtila – rekla je Sandra.

Lani je izgubila svjetski naslov u Pekingu. Sad je puno opreznija.

– Ništa ne obećavam, da mi se ne obije o glavu – zaključila je Sandra.

Osim Sandre danas će u kvalifikacijama nastupiti Ana Šimić (skok u vis), Ivana Lončarek (100 m prepone), Mateo Ružić (400 m), Ivan Horvat (motka) i Valentina Mužarić (kugla). Do kraja tjedna još će nastupiti Sara Kolak (koplje), Alena Hrušoci (400 m prepone), Filip Mihaljević, Stipe Žunić i Nedžad Mulabegović (svi bacanje kugle).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije