Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbojka na pijesku

Brazilci i Njemice osvojili Poreč Major

Odbojka na pijesku
Foto: Red Bull Content Pool
1/5
03.07.2016.
u 17:24

- Cijeli ovaj turnir bio je odličan, stvarno nam mnogo znači ova titula. Bili smo razočarani nakon Hamburga (završili su četvrti, op.a.) i za Poreč smo se dodatno motivirali

Odbojka na pijesku porečkog turnira u 800 tisuća američkih dolara vrijednoj Major seriji stigla je svom kraju, a slavili su u ženskoj konkurenciji kvalifikantice iz Njemačke Chantal Laboureur i Julia Sude, dok su kod muškaraca aktualni svjetski prvaci Brazilci Alison Cerutti i Bruno Oscar Schmidt.

Protiv svjetskih prvaka fenomenalni Clemens Doppler i Alexander Horst nisu mogli, završilo je 13:21, 21:16, 12:15 za 53 minute igre. Brazilci su sad pokazali da na Olimpijskim igrama nisu bez razloga glavni favoriti za zlato.

- Cijeli ovaj turnir bio je odličan, stvarno nam mnogo znači ova titula. Bili smo razočarani nakon Hamburga (završili su četvrti, op.a.) i za Poreč smo se dodatno motivirali. Do kraja godine želimo nastaviti s pobjedama i zlatima, a posebno onim kod kuće u Riju - kazali su nakon pobjede Brazilci, bogatiji za 57 tisuća dolara.

Treće mjesto pripalo je kanadskom paru Chaimu Schalku i Benu Saxtonu, koji su pobijedili 19:21, 30:28, 20:18 za 65 minuta europske prvake iz 2015., Latvijce Aleksandrsa Samoilovsa i Janisa Smedinsa. 

Kod žena je bilo više iznenađenja. Prošlogodišnje osvajačice srebra Sarah Pavan i Heather Bansley iz Kanade još su jednom dogurale do finala i spriječile na taj način svenjemačku završnicu. No, za korak više od toga i korak više no prošle godine nisu imale snage. Kvalifikantice Chantal Laboureur i Julia Sude pobijedile su 21:19, 21:18 za 40 minuta te na svom prvom pojavljivanju na World Touru i Major seriji osvojile turnir i 57 tisuća dolara.

- Ovo je nevjerojatno, stvarno ne možemo vjerovati... Hvala Poreču, publici, svima! Pokušat ćemo ponoviti ovo u Gstaadu - u glas su nakon sjajne pobjede govorile slavljenice.

U meču za broncu su Karla Borger i Britta Büthe bile bolje s 21:19, 21:23, 15:11 od sunarodnjakinja Laure Ludwig i Kire Walkenhorst.

Sad je na redu treća od četiri postaje turnira, u švicarskom Gstaadu od 5. do 10. srpnja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije