Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
s novim diskom i brzim tenisicama

Sandra Perković želi do medalje u Barceloni

'Sandra Perkovic of Croatia competes in the women\'s Discus Throw event at the IAAF Diamond League in Doha May 14, 2010.       REUTERS/Mohammed Dabbous  (QATAR - Tags: SPORT ATHLETICS)'
'STR'
25.07.2010.
u 15:29

Ove me sezone od Europljanki pobijedila samo Nicoleta Grassu i to na mitingu Dijamantne lige u Parizu. Sve ostale sam pobijedila, kaže Sandra

Sandra Perković danas putuje u Barcelonu, gdje će već u utorak nastupati u kvalifikacijama na Europskom prvenstvu u bacanju diska.

– Spremna sam, premda osjećam neku bol u leđima. No, sva sreća da je uz mene Mario Dušak, od ove sezone moj fizioterapeut.

Nažalost, Mario neće u Barcelonu.

– Rekli su u Savezu da je logistički popis već odavno predan i da za njega nije bilo mjesta. Šteta, s njim bismo se osjećali mnogo sigurnije – istaknula je Sandra.

Ima li straha uoči prvog velikog seniorskog nastupa?

– Ma kakvi. Iza mene je već mnogo nastupa na mitinzima Dijamantne lige, gdje je konkurencija puno žešća nego što će biti na europskom prvenstvu. Važno je prvo ući u finale. Kvalifikacije znaju biti vrlo opasne jer ću imati samo tri serije. Svaka će me pogreška skupo stajati. Vjerujem da će norma za ulazak u finale biti oko 60 metara, a ove sam sezone samo jednom bacila manje od toga, u Oslu. No, i tih 59 metara bit će dovoljno za finale – rekla je Sandra.

U Barcelonu će ponijeti novi disk, ali i dva para novih tenisica.

– Novi disk naručila sam iz Danske na početku sezone, a stigao mi je tek na miting u Lausanni. Odradila sam s njim samo tri treninga – rekla je Sandra.

Kakva je razlika između starog i novog diska?

– Novi dalje leti. Ha, ha – istaknula je Sandra.

A tenisice?

– Ne sjećam se da sam ikad na veliko natjecanje išla s čak dva para tenisica. Sada imam jedne spore i jedne brze. A koje ću obuti, ovisi o tome kakav će biti krug za bacanje. Meni više odgovara da je krug brži. Na prijašnjim natjecanjima događalo mi se da nastupam u poderanim tenisicama. I nove sam tenisice dugo čekala, ali njih sam ipak dobila prije desetak dana pa sam se već priviknula. Dobila sam, naime, tri para na početku sezone, ali menadžer je zaboravio da nosim broj 40 pa mi je donio tri para broj 39 – rekla je Sandra.

Je li Sandra kandidat za medalju na EP-u?

– Mislim da jesam. Tu će u konkurenciji biti Njemica Nadine Muller, Rumunjka Nicoleta Grassu i Poljakinja Zaneta Glanc. Dobro, ne treba zaboraviti ni Ruskinju Nataliju Sadovu. Ove me sezone od Europljanki pobijedila samo Gassu – zaključila je Sandra Perković, popila coca-colu i odjurila na trening s Ivančićem.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije