Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRAĆA FORMU

Sandra Perković u lovu na novo zlato: I prije Tokija sam htjela pokazati što mogu!

11.06.2021.
u 10:30

- Novo pravilo stavlja veliki pritisak na vodeće atletičare.

Sandra Perković u trećem je pokušaju ove sezone uspjela pobijediti Perez u bacanju diska. Kubanka je bila bolja na mitinzima Dijamante lige u Dohi i međunarodnog mitinga u Hengelu. Ali je sinoć u Firenzi bolja bila naša diskašica. Zanimljivo, to je Sandri prva pobjeda na mitingu Dijamante lige od 2018. godine kada je bila prva u Londonu.

Sandra je sjajno otvorila prve dvije serije - 67,70 i 68,31 metar. Oba hica bila su njezina najduža ove sezone. Uostalom, hicem 68,31 trenutno je na trećem mjestu svjetske rang ljestvice u ovoj sezoni. Ispred su samo Nizozemka Jorinde Van Klinken (70,22) i Kubanka Yaime Perez (68,99).

- Ovo mi je bilo četvrto natjecanje u nizu, a u cijeloj prošloj godini sam imala samo jedno. Doha je bila u redu, ali u Montreuilu i Hengelu nisam uspjela pronaći svoj ritam. Ovo mi je bilo posljednje natjecanje uoči priprema za Tokio i stvarno sam htjela pokazati što znam. Novo pravilo stavlja veliki pritisak na vodeće atletičare. Ali, prije dvije godine sam provela dva tjedna u Toskani, bila sam i u Firenci, i rekla sam sebi uoči tog zadnjeg hica “sad ili nikad” u ovom prekrasnom gradu. Imam toliko toga u svojim rukama i sada sam to pokazala - rekla je Sandra.

Za one koji još ne znaju, prve tri diskašice nakon pet serija imaju pravo na još jednu, šestu seriju. Za konačni plasman gledaju se samo rezultati te zadnje serije. No, i u toj seriji Sandra je bacila sjajnih 66,90, dok je Perez bacila disk na dužinu 65,37 metara. Marija Tolj osvojila je u bacanju diska sjajno četvrto mjesto hicem 63,28 metara, što je samo 11 cm manje od osobnog rekorda. U ukupnom redoslijedu diska prva je Perez s 15, druga Perković s 14 bodova, a Tolj je četvrta s osam bodova.

Filip Mihaljević je u bacanju kugle bio četvrti, s hicem 21,39 metara, a u ukupnom redoslijedu kugle je treći s 12 bodova.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije