Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMAMO PRVAKINJU BALKANA

Sandra četvrta u Eugeneu, veliki uspjesi hrvatske atletike diljem svijeta

Zagreb: Nastup Sandre Perković na 73. memorijalu Borisa Hanžekovića
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/4
25.05.2024.
u 23:35

Držala je Sandra treće mjesto sve do pete serije kada ju je preskočila Nizozemka Van Klinken s hicem 64,88 metara

Sandra Elkasević osvojila je četvrto mjesto na mitingu Dijamantne lige u Eugeneu. Njezin najbolji hitac bio je iz druge serije – 64,69 metara. Držala je Sandra treće mjesto sve do pete serije kada ju je preskočila Nizozemka Van Klinken s hicem 64,88 metara. Prvo mjesto osvojila je Amerikanka Valerie Allman s hicem 67,36 metara ispred Kubanke Perez koja je imala hitac 67,25 metara. U redoslijedu diska, nakon dva mitinga, Elkasević je treća s 10 bodova, a ispred su Allman (16) i Perez (14).

A Marija Tolj postala je prvakinja Balkana u bacanju diska s hicem od 61,17 metara. Nina Vuković je na 800 m istrčala 2:01,72 što je njen osobni rekord i osvojila treće mjesto. U njemačkom Eisenstadtu održan je WA bronze miting na kojem je Martin Marković popravio je svoj najbolji ovosezonski rezultat u bacanju diska za nešto više od tri metra i s rezultatom 63,97 bio drugi. Na 1500 m pobijedila je Klara Andrijašević, dok je Lea Marodi bila treća.

U češkom Kladnu održan je Bronze miting na kojem je Marino Bloudek osvojio drugo mjesto na 800 metara s 1:47,07, što je njegov najbolji ovosezonski rezultat. U Ptuju je Matija Gregurić pobijedio u bacanju kladiva s hicem od 74,18 metara. Novu pobjedu upisala je i Veronika Drljačić na 400 m, Lea Bubalo bila je najbolja u skoku s motkom, dok je kod seniora u istoj disciplini pobijedio Ivan Paravac, a drugo mjesto zauzeo je Ivan Geronimo Šerić. Lucija Leko u bacanju diska bila je treća, a u bacanju kugle četvrta. Lucija Pendić bila je treća u bacanju kladiva, Hrvoje Šaravanja je također bio treći u bacanju kladiva, ali u konkurenciji juniora. Na 200 metara drugo mjesto pripalo je Dori Androlić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije