Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LEWIS HAMILTON U prvoj sezoni oborio je mnoge rekorde, ali mu je naslov ipak izmakao

Samouvjereni klinac u lovu na prvi naslov

hamilton-txt.jpg
import
28.10.2008.
u 09:39

Rekordi postoje da bi se rušili - rekao je sedmerostruki prvak Formule 1 Michael Schumacher. I na tome nije stao. Jedan je čovjek i te kako sposoban srušiti rekord legendarnog Nijemca, a svjestan je toga i sam Michael.
- Može li Hamilton osvojiti sedam naslova? Rekao bih da je za to spreman.

Ipak, pred mladim Britancem još je dug put, broj osvojenih naslova još uvijek je nula. Prošle sezone bio je toliko blizu da kao "zelembać" osvoji naslov. Splet pogrešaka i nesretnih okolnosti odnio mu je naslov. Ove sezone ponovno ima sve u svojim rukama, a teško da istu pogrešku može dva puta ponoviti.

Samouvjereni klinac
Iako priča nikad nije potvrđena, sudbonosni susret Hamiltona i Rona Dennisa dogodio se kad je Lewisu bio samo deset godina. Na jednom od manjih natjecanja Hamilton je prišao Dennisu i drsko dobacio:
- Jednog ću dana voditi za tvoj tim.
Novi susret dogodio se tri godine kasnije, Lewis je dominirao na jednom natjecanju u kartingu, a Dennis nije mogao ostati ravnodušan na to što klinac pokazuje na stazi. Pozvao ga je u svoju momčad, a sve ostalo je povijest.

Kad je sjeo u McLarenov bolid 2007. godine postao je prvi tamnoputi vozač u povijesti Formule 1, ali na tome nije stao. Već u svojoj prvoj utrci došao je do podija, završio je treći. Priča tu nije stala, na sljedećim četirima utrkama završio je drugi, a na prvu pobjedu morao je čekati do Kanade. Ni trenutka nije dvoumio kome ju posvetiti.

- Pobjedu posvećujem ocu, bez njega ne bih postigao ovakvo što - rekao je nakon pobjede.

Otac velika podrška
Anthony Hamilton sve je podredio sinovu uspjehu. Bio je zaposlenik na željeznici, a da bi sinu omogućio velike stvari ponekad je morao raditi i dva dodatna posla. I nikad nije zažalio.

- Olakšanje će doći kad se povuče. Ovo je uzbudljivo, ali i vrlo opasno. Srce mi uistinu jako tuče kad je na stazi, ali spremno je izdržati još 10-15 godine - rekao je Hamiltonov otac.

Kanada nije bila kraj te sezone, u prvoj je sezoni nanizao devet uzastopnih postolja, a kao najbrži je završavao na četiri utrke. Loša dva nastupa na kraju sezone oduzela su mu naslov.

Iako bodovno slabija godina, 2008. bi mu mogla donijeti naslov. Slavio je na pet utrka, ali nije uspio nanizati više od tri postolja. To mu nije predstavljalo problem pa uoči posljednje utrke ima sedam bodova prednosti. Ovog puta to bi trebalo biti dovoljno.

Veliki osvajač i izvan staze
Koliko je dobar na stazi, toliko je dobar i izvan nje pa ga se tako može često vidjeti u društvu mnogih ljepotica. Prva koja ga je osvojila bila je Miss Turske Cimre Mirel. Nakon nje hodao je s pjevačicom Pussycat Dollsa Nicole Scherzinger. Nije odolio ni čarima Naomi Campbell, a posljednja koja je viđena u njegovu društvu je Miss Grenade Vivian Burkhard.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije