Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMENTAR

Dinamo je upravo postao svjetski raritet, ali razlog je, nažalost, beskrajno sraman

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/6
07.07.2020.
u 14:36

A za navijače Dinama koji su bijesni zbog imena novog trenera ionako nitko ne pita. Oni su klubu iz Maksimirske 128 u ovoj priči najmanje bitni

Nismo morali dugo čekati da bijeli, pardon plavi dim izađe iz maksimirskih prostorija. U utorak nešto poslije podneva potvrđeno je da je novi, zasad privremeni trener plavih Zoran Mamić. I tako je Dinamo postao jedini ozbiljni klub u svijetu u kojem će trener sjediti na dvije klupe – trenerskoj i optuženičkoj!

Jer, Zorana Mamića uskoro očekuje novi sudski proces u kojem ga se tereti za zlouporabu ovlasti i izvlačenje novca iz Dinama preko off-shore tvrtki. I ta je optužnica puno ozbiljnija od one prve u kojoj je nepravomoćno osuđen na četiri godine i 11 mjeseci zatvora. Da je bio samo mjesec više, Zoran bi sada sjedio na klupi u Remetincu ili bi poput brata junački pobjegao u Bosnu i Hercegovinu. Iako će klupski čelnici reći da je ta presuda "samo" nepravomoćna, u najmanju je ruku nemoralno i jadno na klupu postaviti čovjeka koji je optužen da je iz tog istog kluba muljažama izvlačio novac u svoju korist.

Nismo tako naivni da bismo pomislili da to nekoga u vrhuški maksimirskog kluba smeta. Nisu ni trepnuli propitkujući moralnost odluke kod imenovanja novog trenera. Vrhuška je ionako Zdravko Mamić, na njegovo inzistiranje brat Zoran postavljen je za trenera. Vodstvo kluba na papiru –Antolić, Barišić, Peras... ionako su samo mogli kimnuti glavama i po tko zna koji put poručiti prema Međugorju: "Da, šefe, u pravu ste!".

I teško da je Mamić kao trener rješenje tek do kraja sezone, gotovo sigurno ostat će ujesen povesti plave u novi pohod na Ligu prvaka.
U tome ga može spriječiti samo Vrhovni sud ako nepravomoćnu presudu iz lipnja 2018. godine, u kojoj je Mamić mlađi osuđen na četiri godine i 11 mjeseci zatvora, proglasi pravomoćnom. Ali, poznavajući brzinu naših sudova, Mamić će s plavima moći jurišati na Ligu prvaka i iduće jeseni, a ne samo ove.

A navijače Dinama koji su bijesni zbog imena novog trenera ionako nitko ništa ne pita. Oni su klubu iz Maksimirske 128 u ovoj priči najmanje bitni.

Komentara 38

Avatar GeniKameni
GeniKameni
16:27 07.07.2020.

Ja mislim da je mnogo veci skandal to sto ovi novinari zaslijepljeni sirovom mrznjom i dalje komforno zive od ovakvih clanaka pisuci za jedan od najtiraznijih hrvatskih listova... Mogu samo zamisliti sto bi se pisalo da Dinamo svake godine tavori negdje u sredini ili pri dnu ljestvice, bez sansi za igranje u europskim natjecanjima, da je klub u dugovima?! Zoran Mamic je nevin sve dok neki sud pravomocno ne utvrdi suprotno, pa makar to bio i sud ovakav kakav jeste... hrvatski! Pa makar presuda bila i rezultat montiranog procesa! I zasto bi netko pitao navijace o novom treneru? Navijaci su tu da navijaju ako vole klub, a ne da biraju igrace i trenere! Imate odlican primjer jednog nekad velikog kluba iz Splita gdje se navijace pita i tko ce igrati i tko ce igrace trenirati, pa mogu samo sanjati o uspjesima Dinama...

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
14:47 07.07.2020.

Kad sam prosli puta napisao da u zadnjih 10 godina niste objavili ni jedan pozitivan članak o našem daleko najboljem klubu obrisali ste mi komentar, zašto?

FR
freeshooter
14:55 07.07.2020.

Članak je trebao i mogao biti jedino o trenerskim kvalitetama Zorana Mamića, a neosporno je da je isti odličan trener, te da je za prošlo vrijeme Zorana Mamića Dinamo igrao najljepši nogomet, rezultati su bili također vrhunski. Dakle, sve drugo je preslobodno pisanje i uzimanje, prisvajanje prava, nešto što nije spojivo sa objektivnim, pogotovo sportskim novinarstvom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije