Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pomela konkurenciju

Samo Sandra može baciti dalje od 70 metara

'Sandra Perkovic of Croatia competes in the women\'s discus at the IAAF Diamond League athletics meeting at Bislett Stadium in Oslo June 7, 2012. REUTERS/Lise Aaserud/NTB Scanpix (NORWAY - Tags: SPORT
'NTB SCANPIX'
08.06.2012.
u 20:01

Sljedeći Sandrin nastup bit će na Europskom prvenstvu (27. lipnja), na kojem će braniti zlato iz Barcelone

Sandra Perković i Kenijka Milcah Chemos jedine su atletičarke koje imaju maksimalno osvojenih 12 bodova u svojim disciplinama na mitinzima Dijamantne lige. Sandra u bacanju diska, Milcah u utrci na 3000 metara sa zaprekama. Sandra ima nešto veću bodovnu prednost u odnosu na druge. Tako, primjerice, Brown, Müller i Piščalnikova imaju samo dva boda, deset manje od naše diskašice. Chemos pak ima \"samo\" šest bodova više od druge, Etiopljanke Sofije Assefe.

Sandri je ovo ukupno peta pobjeda ove sezone. Bila je prva na mitingu u Splitu, potom na Europskom zimskom bacačkom prvenstvu u Bariju, ali u konkurenciji do 23 godine, te sad ima tri pobjede za redom u Dijamantnoj ligi (Šangaj, Eugene, Oslo). Za tri pobjede u Dijamantnoj ligi zaradila je 30.000 dolara (svaka pobjeda donosi po 10.000).

Maksimalno 110.000 USD

Pobijedi li i na preostala četiri mitinga (Pariz, Monte Carlo, Stockholm, Zürich) zaradit će dodatnih 40.000 dolara, te još 40.000 dolara za ukupnu pobjedu u disciplini. A ta nagrada ne bi joj trebala izmaći. Dakle, od nastupa u Dijamantnoj ligi mogla bi samo od novčanih nagrada zaraditi 110.000 dolara.

Mnogi su bili oprezni prognozirajući njezin povratak nakon što nije nastupala šest mjeseci jer je bila kažnjena zbog dopinga.

- Ne krijem da mi je ta suspenzija dala inat da svima pokažem kako je to bila samo slučajna pogreška - rekla je Sandra.

U jedinoj statistici ove sezone Sandra nije prva. Najbolji hitac još ima Njemica Nadine Müller koja je u Bariju bacila disk 68,89 metara - 75 centimetara dalje od najboljeg Sandrina hica. S obzirom na to da Sandra nije ni približno u vrhunskoj formi, vjerujemo da bi ove sezone mogla prebaciti čarobnu granicu od 70 metara i tako postati 24. diskašica kojoj je to uspjelo u povijesti.

Čeka se 13 godina

Nekad su hici preko 70 metara bili nešto normalno. Nije bilo dopinga pa su preko te dužine bacale diskašice iz Istočne Njemačke, bivšeg Sovjetskog Saveza... Posljednji hitac preko 70 metara postignut je prije 13 godina. Natalija Sadova bacila je 70,02 metra.

Ključne riječi

Komentara 3

KA
kajinx
20:25 08.06.2012.

Nije bilo dopinga pa su preko te dužine bacale diskašice iz Istočne Njemačke, bivšeg Sovjetskog Saveza... Nije bilo dopinga, ili nije bilo doping kontrole. Ja mislim da nije bilo doping kontrole. Kako inače objasniti fenomen.

SL
Slovenc
23:25 08.06.2012.

Sandro? :)

Avatar Tiran
Tiran
07:33 09.06.2012.

Može ali sa dopingom. Sandra, zašto ti je glas postao dubok a ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije