Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dražen Besek:

'Sammir zna, ali nema moć. A Ćoriću je napravljena velika nepravda'

Sammir
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
1/5
02.05.2017.
u 12:01

Dinamo ima golemi potencijal u ovoj mladoj momčadi, a umjesto Ćorića nitko ne može krvavo raditi, kaže Besek.

Utakmica Dinama protiv kombinirane momčadi Cibalije sigurno ne može biti mjerilo vrijednosti plave momčadi, no neki detalji isplivali su na površinu. Ivajlo Petev nakon dva debakla odlučio je malo drukčije postaviti stvari.

– Više neće igrati imena, nego oni igrači koji pokažu žar, želju – kazao je trener plavih.

Ovako pati cijela momčad

Zanimljivo, nakon takve izjave iz momčadi su izletjeli Sammir (ima problema s leđima) i Ćorić, uskočili su Amer Gojak i Dani Olmo te bili među najboljima u tom susretu s Vinkovčanima. Svi smo se čudili, pa i mnogi zamjerali Petevu što je protiv Hajduka krenuo bez Sammira i Ćorića. No Sammir je, kada je ušao, unio malo živosti, ali i izgubio devet lopti.

– Kod Sammira uvijek postoji ista dvojba – znanje ili moć. Kad to dvoje nije spojeno, onda nije dobro. Znate, i moj prijatelj Marko Mlinarić ima znanje, i veće od Sammira, pa bi onda i on mogao igrati u Dinamu da se ne traži moć. Ovako, kad Sammir nema moć, pati momčad. On će tradicionalno reći da ne odlučuje jedan igrač, već momčad, ali koliko sam shvatio, on je u Dinamo doveden da se obrani naslov prvaka, da ponudi nešto što Dinamo nije imao najesen, a u tome nije uspio – objasnio je nekadašnji kapetan Dinama Dražen Besek.

Petev je u vatru bacio Amera Gojaka koji je na Sammirovoj poziciji ponudio znatno više.

Amer može postati igračina

– Neću o tom dečku suditi po četiri gola koje je zabio Cibaliji, ta utakmica nije pravo mjerilo. Ne znam razloge, ali žao mi je što taj dečko više nije igrao. Gledao sam jednu njegovu partiju jesenas i jako mi se svidio. Ne gledam na ta četiri gola Cibaliji, već na njegova kretanja i razmišljanje u igri, odlično snalaženje u prostoru, korištenje praznog prostora, baratanje loptom. Uz pravu brigu o njemu, on može postati odličan igrač – kaže Besek.

Da, samo ako se ne vrati donedavno nepisano pravilo da igraju imena, a ne iskazani trud na treninzima i utakmicama.

Sammirov povratak donio je probleme i Anti Ćoriću, jer Ćorićeva pozicija je iza napadača, a ne na krilu.

Sammir
1/7

– Ako je netko igrač, onda će igrati i lijevog beka. Mislim da je prema Ćoriću napravljena nepravda, loše je vođen u svojem razvoju. Gledao sam puno njegovih utakmica, genijalnih poteza, pogotovu asistencija. No, dečku su prvo dali najfiniju čokoladu, a onda su mu je oduzeli. Trebalo ga je postupnije voditi, a morao je u tom razvoju dobiti i puno više packi. I sve to još stigne jer je mlad. Ne može se igrati samo na 10, 15 ili 25 posto talenta, Ćorić ima doista sve, ali mora znati da je za uspjeh ključan rad, 75 posto ovisi o radu, a krvavo raditi umjesto njega ne može nitko – veli Besek koji je pohvalio i mladog Danija Olma.

– I on, ali i još mnogo mladih igrača u stanju su uz pravi rad dogodine vratiti naslov, pa i ostaviti trag u Europi, imaju veliki potencijal, opet imaju na okupu pravu generaciju – zaključio je Besek.

Komentara 3

PA
papilon100
16:08 02.05.2017.

Dinamo nema 7 standardnih igraca a kad to nemas nemres uigrat momcad to zna svako ko jedanput puknul loptu na gol samo ne struka.Samir je igricani koji moze driblingom stvorit visak ali ovaj Dinamo previse muci loptu i nema uigranih sema a kamoli discipline i brzine u igri

Avatar Made in Germany
Made in Germany
18:33 02.05.2017.

Drazen Besek je za Corica pravi putokaz.

Avatar hrvat do smrti
hrvat do smrti
14:47 02.05.2017.

Potpuno krivi rezon Samir nije igrac koi treba Dinamu,on je bio top kad je uz sebe imao Modrića..tj playmakera,on ne može odluciti sam nista

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije