Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šokantan detalj

Sala poginuo uz pilota koji u to doba uopće nije smio letjeti!

Emiliano Sala
Foto: Reuters/Pixsell
1/11
30.03.2019.
u 19:57

Emiliano Sala i David Ibbotson trebali su poletjeti u devet ujutro, ali je Sala zatražio da odgode putovanje do 19 sati jer se htio pozdraviti sa suigračima iz Nantesa.

David Ibbotson, 59-godišnji pilot koji je poginuo uz argentinskog nogometaša Emiliana Salu, uopće nije smio letjeti u večernjim i noćnim satima! Prenose to u subotu britanski mediji, među njima i BBC, budući da im je iz povjerljivih izvora potvrđeno da je Ibbotson bio daltonist.

Ibbotson je imao dopuštenje upravljati zrakoplovima isključivo tijekom dana, kada je i trebao poletjeti sa Salom prema Walesu. Naime, prvotna je ideja glasila da prema Cardiffu krenu u devet sati ujutro, međutim Sala je inzistirao da u zrakoplovu uđu tek u 19 sati kako bi se stigao pozdraviti s dojučerašnjim suigračima iz Nantesa.

Zrakoplov Piper Malibu je nestao sjeverno od Guernseyja oko 20:16 21. siječnja, a olupina je nađena tek početkom veljače nakon što je skupljen novac za privatnu potragu. Tijelo nesretnog nogometaša je izvučeno 7. veljače, dok Ibbotson do danas nije pronađen.

Iz Agencija za civilno zrakoplovstvo Velike Britanije nisu željeli komentirati objavljenu informaciju, kao što nitko zasad nije htio nagađati je li Ibbotsonov problem s raspoznavanjem boja imao ikakve veze s tragedijom. 

Komentara 5

OB
ObrenM
21:33 30.03.2019.

Pilot-Daltonist?!

DH
dalibor.hren
06:59 31.03.2019.

Mogla ga je voziti ministrica Žalac ili njezina kuma...

ZA
zagi101
22:53 30.03.2019.

kolko znam daltonisti ne mogu biti piloti. pa i za vozačku dozvolu auta prilikom pregleda testiraju vid na boje a kako nebi za pilota. novinari ne kenjajte ak ne znate

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije