Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kada kreće liga?

S tog mjesta se virus proširio Europom, a liječnik tvrdi: 'Sezona se može nastaviti'

Juventus - Inter
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
07.05.2020.
u 09:20

Neke europske države odlučile su nastaviti nogometna prvenstva, pa tako i Hrvatska. Sezona se kod nas nastavlja 30. i 31. svibnja polufinalnim utakmicama Hrvatskog kupa (Rijeka – Osijek i Slaven Belupo – Lokomotiva), a natjecanje u Hrvatskoj ligi kreće 6. lipnja

Utakmica osmine finala Lige prvaka igrana 19. veljače u Milanu između nogometaša Atalante i Valencije ostat će upamćena kao biološka bomba koja je ubrzala širenje koronavirusa Europom, a Italija i Španjolska bila su glavna žarišta zaraze na početku pandemije.

Te večeri je na stadionu San Siro bilo 40.000 gledatelja kada je virus već počeo kružiti i širio se s jednog do drugog navijača. Nakon tog dvoboja virus je stigao i u Hrvatske.

>> Kako će izgledati život nakon koronavirusa? "Nema više rukovanja, ni sastanaka..."

 

Naime, prvi Hrvat koji je obolio od  Covida-19 uživo je gledao utakmicu u Milanu. U međuvremenu je ozdravio i pušten je iz Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu.

Neke europske države odlučile su nastaviti nogometna prvenstva, pa tako i Hrvatska. Sezona se kod nas nastavlja 30. i 31. svibnja polufinalnim utakmicama Hrvatskog kupa (Rijeka – Osijek i Slaven Belupo – Lokomotiva), a natjecanje u Hrvatskoj ligi kreće 6. lipnja.

No još nije dogovoren datum nastavka prvenstva u talijanskoj ligi, jer mnogi strahuju je li to ispravna odluka zbog pandemije koronavirusa.

Klubovi su bili jednoglasni da se sezona nastavi, ali ministar sporta Vincenzo Spadafora smatra kako to nije pametno. Glavni Lazijev liječnik Ivo Pulcini misli drugačije.

- Apsolutno sam za nastavak sezone pogotovo nakon što sam pregledao igrače. Vidio sam koliko su profesionalni i željni igre. Momčadi mogu biti izolirane nekoliko tjedana, ali možda i ne baš svi - rekao je Ivo Pulcini.

U međuvremenu je stigla informacija kako je jedan igrač Torina pozitivan na koronavirus. No Lazijev liječnik ističe kako postoji mali rizik da zdravlje igrača bude narušeno.

- Sve je apsolutno pretjerano. Ako su igrači testirani, drže se pravila i kreću se u čistom okruženju, o čemu onda pričamo. Zašto bismo zdrave ljude smatrali bolesnima? - zaključio je Ivo Pulcini.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar JenniferJO84
JenniferJO84
20:46 07.05.2020.

w​​w​w​.​​l​​ov​​e​​x​​x​​.​c​l​​u​​b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije