Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAVLJE Nakon što su postali vladari svijeta, hrvatski vaterpolisti slavili su cijelu noć u Melbourneu

S cigarom uživali u najslađoj noći!

02.04.2007.
u 01:59

Hrvatski su vaterpolisti osvojeno zlatno odličje na Svjetskom prvenstvu u Melbourneu proslavljali uz riblje specijalitete u restoranu Waterfront na obali Yarre.

Prvo su večerali i slavili samo igrači, a poslije im se pridružio i izbornik Ratko Rudić, ostali članovi stručnog stožera i vodstvo saveza, predvođeno predsjednikom Pericom Bukićem, koje je prije toga radost zbog osvojenog svjetskog naslova podijelilo s našim iseljenicima u jednom njihovom klubu.

U opuštenom ozračju ugodnog ribljeg restorana igrači su zapalili po cigaru (dobili su za to dopuštenje Rudića, koji je i sam popušio jednu ili dvije) i popili pokoju čašu vina. Razgovaralo se o finalnoj utakmici te o tome kako se vaterpolistima rađaju samo curice (Vićan, Hinić i Barač imaju po dvije kćeri), što Hinića i Barača nije brinulo.

Meni je super s mojim curama  kazao je Hinić, a Barač je dodao:

- Sve su to buduće vaterpolistice! Savez je cilj stvaranje jake ženske reprezentacije, pa mi radimo na tome.
Prava bomba stigla je iz Splita. Hajduk je uz čestitke zlatnim hrvatskim dupinima pozvao cijelu reprezentaciju i vodstvo na uzvratnu finalnu utakmicu Kupa s Dinamom, u srijedu u Splitu. Bijeli su još ponudili Rudićevim izabranicima svoje dresove s njihovim imenima, ali o tome će se još razmisliti.

- Možda bi bilo bolje da nam Marković da dresove hrvatske reprezentacije. Ja sam Splićanin, ali ne bih želio da se priklanjamo bilo kojem klubu, mi smo ipak hrvatska reprezentacija  rekao je Mile Smodlaka.

U našoj reprezentaciji iz Melbournea nema inače ni jednog igrača iz Zagreba  svi su s mora, pa i trojica mladostaša: Pavić, Đogaš i Burić.
A, kasnije smo doznali da je Miho Bošković jedini naš igrač izabran u sedmorku prvenstva. Dosta čudna odluka Fine?!

Ozren Bonačić: Stari lisac ide po zlato i u Peking!
Jutro ispred televizora, poslijepodne uz bazen. Dva finala, dvije pobjede, dva slavlja.

– Baš gledam kako naši mlađi uzrasti pobjeđuju Šibenik u finalu prvenstva. A ujutro sam uživao uz reprezentativce. Napravili su fantastičan uspjeh, koji ipak nisam očekivao. Svi su me ugodno iznenadili, a pobjede nad Srbijom i Mađarskom bile su briljantne – istaknuo je Bonačić.
Ključem hrvatskog zlata drži Ratka Rudića.

– Stari lisac donio nam je disciplinu u igru i stvorio sjajnu obranu dok smo u napadu imali blistave centre, a naši mlađi igrači zabijali su u presudnim trenucima. Vjerujem da ćemo iduće  godine u Pekingu u istom sastavu jurišati i na olimpijsko zlato. Bonačić poznaje Rudića 40 godina.

– Igrali smo zajedno na dvjema olimpijskim igrama. Oduvijek je bio zafrkant, veseljak. Ali zabrinjava me što prvi put od 1945. ovaj uspjeh nije gradio nijedan igrač iz škole Mladosti ni Medveščaka! (ab)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije