Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ROMAN KOSTOMAROV

Ruskom klizaču koji je osvojio olimpijsko zlato amputirana stopala

Ilya Averbukh's Anna Karenina ice show premieres in Moscow
Foto: Sergei Bobylev/NEWSCOM
1/3
10.02.2023.
u 16:00

Bio najbolji na Zimskim olimpijskim igrama 2006. u Torinu u paru s Tatjanom Navkom. Dijagnosticirana mu je sepsa i upala pluća.

Ruskom klizaču, osvajaču zlatne olimpijske medalje, Romanu Kostomarovu amputirana su stopala nakon teške upale pluća, pišu novine "Izvestija". Kostomarov (46), koji je zajedno s Tatjanom Navkom osvojio zlato na Zimskim olimpijskim igrama 2006. u Torinu, hospitaliziran je 10. siječnja nakon što se žalio na slabost i bol u prsima.

Dijagnosticirana mu je sepsa i upala pluća te je primljen na intenzivnu njegu i priključen na respirator. Kostomarov je potpuno izgubio jedno stopalo, a dio pete i prstiju morali su ukloniti s drugog stopala, navodi "Izvestija". Njegovo stanje je i dalje teško.

Rođen u Moskvi, Kostomarov je počeo klizati kada je imao devet godina. Kostomarov i Navka dva su puta bili svjetski i tri puta europski prvaci.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije