Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Košarkaš Joel Bolomboy

Ruski klub rođenom Ukrajincu prijeti da se vrati, on im poručio: "Ne dolazim"

27.04.2022.
u 14:41

Joel Bolomboy (28) košarkaš je moskovskog CSKA i jedan je od onih igrača koji su svoju priču s Rusijom završili.

Ruska agresija na Ukrajinu i dalje traje, a štošta se u svijetu promijenilo zbog tog rada. Utjecalo je to i na sport pa i sportaše iz tih područja. 

Dobili su oni svi uglavnom priliku da napuste svoje tamošnje klubove, a neki od njih ne misle se ni vraćati. Joel Bolomboy (28) košarkaš je moskovskog CSKA i jedan je od onih koji su svoju priču s Rusijom završili. 

Naime, on je rođeni Ukrajinac, do treće godine živio je u Donjecku pa se preselio u Ameriku gdje je i odrastao. U CSKA Moskvi je od 2018. godine i ruski klub od njega sada traži da se vrati. 

On je pak jasan u svojoj odluci da neće. Na svom je Instagram Storyju objavio sljedeće: 

- Već sam vam rekao da se neću vratiti. Prijetite i pokušavate kažnjavati igrače, tako činite da oni rade to što vi želite. Rekli ste meni i cijeloj momčadi da možemo otići, a razumijete da je rusko-ukrajinska situacija eskalirala.

Osim toga svijetu je pokazao i svoju prepisku s dopredsjednicom kluba Natalijom Furajevom.

- Ovim pismom klub traži da se Joel Bolomboy vrati najkasnije do 1. svibnja 2022. godine. U suprotnom, morat ćemo utvrditi da je zbog napuštanja lokacije, igrač prekršio uvjete Ugovora o radu te ćemo biti primorani primijeniti članak 6.3 Ugovora o radu, odnosno Klauzulu 7. dodatnog Ugovora o radu - stoji u poruci koju je igrač dobio putem elektroničke pošte.

Također, želimo Vas obavijestiti da koristeći pravo po sporazumu s EFA-om, oduzimamo po jedan posto od bruto godišnje zarade za svaku (ukupno sedam) utakmicu Eurolige koja se igrala pred 30 posto kapaciteta dvorane, pa stoga morate vratiti iznos od * američkih dolara (prekriveno blurom). Nadalje, morate vratiti i preplaćenu odštetu za agente u iznosu od * američkih dolara (također prekriveno).

Lijepo Vas molimo da nam pošaljete prihvaćanje ovih uvjeta do 28. travnja. Ako ne prihvatite ili ne odgovorite na ovo, morat ćemo pokrenuti pravnu proceduru - potpisuje Natalija Furajeva.

Na Instagramu im je na to samo poručio: "Ne dolazim". 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Cro-Wolf
Cro-Wolf
15:30 27.04.2022.

Neka im igraju oni što leže po Ukrajini sa slovima V, Z i O

DU
Deleted user
17:33 27.04.2022.

"prekriveno blurom" ?? Blurom? A mi bi rekli zamućeno, zamagljeno....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije