Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMJENE

Rusija izbačena iz Davis Cupa, zamijenit će je Srbija

Madrid: Treći meč polufinala Davisovog kupa, Nikola Mektić i Mate Pavić - Filip Krajinović i Novak Đoković
Sanjin Strukic/PIXSELL
14.03.2022.
u 10:51

Srbija, izabrana jer je najbolje rangirana momčad od svih polufinalista 2021, plasirat će se u završnu fazu izravno, bez kvalifikacija

Braniteljicu naslova Rusiju, isključenu iz ekipnih natjecanja zbog rata u Ukrajini, u rujnu će u završnoj fazi Davis Cupa zamijeniti Srbija, objavila je u ponedjeljak Međunarodna teniska federacija (ITF).

Srbija, izabrana jer je najbolje rangirana momčad od svih polufinalista 2021, plasirat će se u završnu fazu izravno, bez kvalifikacija.

Što se tiče druge posebne pozivnice za Davis Cup, ona će biti dodijeljena jednoj od 12 nacija koje su eliminirane tijekom kvalifikacijske faze koja se održala 4. i 5. ožujka, precizira ITF, a to su  Ekvador, Rumunjska, Finska, Kolumbija, Kanada , Brazil, Slovačka, Mađarska, Norveška, Japan, Češka ili Austrija.

Ta pozvana momčad stoga će se pridružiti Hrvatskoj, finalistu 2021., automatski kvalificiranim zemljama Srbiji i Velikoj Britaniji (koja je također dobila pozivnicu), kao i nacijama iz kvalifikacijskog kruga odigranog u ožujku, kojih je 12 – Argentina, Australija, Belgija, Francuska, Njemačka, Italija, Kazahstan, Južna Koreja, Nizozemska, Španjolska, Švedska i Sjedinjene Američke Države.

Ovih 16 momčadi bit će podijeljeno u četiri skupine u četiri grada koja će se tek odrediti kako bi se od 14. do 18. rujna odigrala grupna faza završne faze izdanja Davis Cupa 2022. godine.

Prve dvije zemlje iz svake skupine kvalificirat će se za finalni ždrijeb koji će se igrati od 23. do 27. studenoga u gradu koji još nije određen, ali mogao bi to biti Abu Dhabi.

U Billie Jean King Cupu, bivšem Fed Cupu, braniteljicu naslova Rusiju zamijenit će Australija, izabrana pod istim uvjetima kao i Srbija. Australija neće sudjelovati u pretkolu 15. i 16. travnja, a njihov protivnik, Slovačka, automatski se kvalificira u finalnu fazu.

Kao i Rusija i iz istih razloga, Bjelorusija je zamijenjena na tablicama Davis Cupa i Billie Jean King Cupa, a Belgija, s kojom se morala susresti u pretkolu ženskog natjecanja, automatski prolazi u završnu fazu, dok je u muškoj konkurenciji to Meksiko koji se plasirao dalje u Svjetskoj skupini 1.

Ključne riječi

Komentara 14

TU
tuffen
11:35 14.03.2022.

Djokovic ne mora igrati. Treci Srbin je jucer pobjedio najboljeg Hrvata.

ME
MediciKM
11:29 14.03.2022.

Ahhahahah...koji paradoks!

BE
bezvrijedanyugodinar
11:26 14.03.2022.

Izbaciti Rusiju iz svih sportskih natjecanja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije