Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MORAJU U KARANTENU

Rusija dopustila povratak stranim sportašima i trenerima

Vedran Ćorluka
Foto: Reuters/Pixsell
17.05.2020.
u 12:03

Rusija je zatvorila svoje granice u ožujku i ukinula je sve međunarodne letove, osim repatrijacijskih a sve kako bi se zaustavilo širenje virusa.

Ruska je vlada u nedjelju objavila da dopušta stranim sportašima da uđu u Rusiju i da se natječu u ruskim ligama i na ruskim natjecanjima iako je broj oboljelih od koronavirusa prešao 280,000.

Rusija je zatvorila svoje granice u ožujku i ukinula je sve međunarodne letove, osim repatrijacijskih a sve kako bi se zaustavilo širenje virusa.

Prema vladinoj objavi, sportaši i treneri koji su pod ugovorom s ruskim klubovima bit će stavljeni pod liječnički nadzor i moraju provesti dva tjedna u karanteni kada dođu u Rusiju.

"Ova će odluka pomoći profesionalnims portskim organizacijama, među kojima su i ruski nogometni klubovi, da nastave treninge nakon ublažavanja mjera kojima je cilj bio spriječavanje širenja koronavirusa", stoji u priopćenju ruske vlade

Ruski nogometni savez je u petak objavio da će se prvenstvo prve lige nastaviti 21. lipnja, nakon što je prekinuto sredinom ožujka zbog pandemije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije