Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BUNDESLIGA O naslovu će odlučivati posljednje kolo

Rummenigge: Wolfsburg 
će biti novi prvak Njemačke

19.05.2009.
u 19:48

Direktor Bayerna iz Münchena Karl-Heinz Rummenigge uvjeren je da će Wolfsburg osvojiti naslov prvaka Njemačke. Do kraja Bundeslige ostalo je još jedno kolo, a Wolfsburg ima dva boda više od Bayerna i Stuttgarta. Vukovima će za prvu titulu prvaka u povijesti biti dovoljan i remi s Werderom.

- Vjerujem da je već sada sigurno da će Wolfsburg biti novi prvak Njemačke, kazao je Rummenigge te dodao da će biti sretan ako njegov tim zauzme drugo mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

Rummenigge je naglasio da u klubu ne razmišljaju o organizaciji proslave titule s navijačima u slučaju eventualnog kiksa Wolfsburga.

- Nemamo nikakve planove. Poslije utakmice ćemo se svakako okupiti, ali u skromnom društvu. Ako budemo drugi, sezona će biti dobra za nas, dodao je.

Vrijedi istaknuti da su bh. internacionalci Zvjezdan Misimović i Edin Džko dvije vrlo važne poluge Wolfsburga. Ako vukovi osvoje prvi titulu prvaka, njihov doprinos u pogocima i asistencijama biti će iznimno velik.

Ovome dodajmo kako je Odbor Njemačke nogometne lige (DFL) odlučio da će originalni trofej namijenjen pobjedniku Bundeslige sljedećeg vikenda putovati u Wolfsburg.

Wolfsburg bi s pobjedom matematički osigurao svoj prvi naslov prvaka Njemačke u povijesti, iako bi mu za prvo mjesto najvjerojatnije bio dovoljan i jedan bod.

Vukovi su vodeći na ljestvici sa 66 bodova, a naslov teoretski mogu osvojiti još Bayern i Stuttgart, koji će međusobno igrati u zadnjem kolu u Münchenu. I jedni i drugi imaju dva boda manje od Wolfsburga, ali i znatno lošiju gol razliku, koja odlučuje u slučaju istog broja bodova na kraju. Wolfsburg je na +35, Bayern na +28, a Stuttgart na +21.

Stoga je odluka DFL-a o slanju originalnog pokala u Wolfsburg sasvim logična. Ipak, za svaki slučaj će se na tribinama Allianz Arene naći replika trofeja, ukoliko se Bayern ili Stuttgart, uz kiks Wolfsburga, okite naslovom prvaka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije