Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI JUNAK

Veselin Vujović: Pošteni i dobri Stevanović je zaslužio onakvu utakmicu. Neka sada uživa u svemu...

Veselin Vujović
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/5
29.01.2016.
u 14:55

– Nikad to nisam vidio, nikad se nešto slično u rukometu nije dogodilo! Bilo je raznih iznenađenja, razbijale su se razne kalkulacije, ali sve je to bilo u domeni razumnog. A ovo je iskočilo iz svih okvira očekivanja – kaže Vujović o pobjedi nad Poljskom

Iako je u rukometu više od 40 godina, Zagrebov trener i slovenski izbornik Veselin Vujović (55) bio je opčinjen pobjedom Hrvatske protiv Poljske:

– Nikad to nisam vidio, nikad se nešto slično u rukometu nije dogodilo! Bilo je raznih iznenađenja, razbijale su se razne kalkulacije, ali sve je to bilo u domeni razumnog. A ovo je iskočilo iz svih okvira očekivanja – kaže Vujović i nastavlja:

Dečki su iskoristili priliku

– I nema realnog objašnjenja za tu veličanstvenu pobjedu! Možemo mi govoriti o taktici, psihološkoj pripremi, o bilo čemu, ali sve su to gluposti i onaj tko pokuša analizirati ovo čudo na taj način, valjda na kraju ni sam neće vjerovati u ono što govori. Jer, apsolutno je nevjerojatno to što se dogodilo i jako je dobro da se to dogodilo baš Hrvatskoj, koju je opet zahvatila rukometna euforija.

Možete li objasniti silne oscilacije u igri Hrvatske protiv “vaše” Slovenije (-15) pa porazi s Norveškom i Francuskom te briljantne partije s Islandom, Makedonijom i Poljskom?

– To je samo pokazatelj da je momčad još uvijek nezrela i potpuno ne vjeruje u ono što radi. Protiv Poljaka mladići su bili pomalo rasterećeni, nisu imali što izgubiti, već su bili otpisani! A onda im se sve otvorilo i to su znali sjajno iskoristiti, izvrsna obrana i Stevanović donijeli su niz “lakih” pogodaka.

Spomenuli ste Stevanovića – kod vas je u Zagrebu pričuvni vratar, s Poljacima je pokrenuo čudo...

– Ma nije pričuva, nemam ja ni prvu i drugu momčad, kamoli prvog i drugog vratara! Stevanović je miran vratar, kad se dvojilo hoće li na Euro ići Ivić ili on, moje je mišljenje bilo neka ide mirni “Steve”, ta je mirnoća presudna za drugoga vratara. I ako itko zaslužuje onakvu utakmicu, onda to zaslužuje pošteni i dobri Stevanović. Neka sada uživa u svemu!

Kakav je recept za igru protiv Španjolske? Agresivna obrana?

– Naravno! Španjolcima se ne smije dopustiti da puno trče, ne smije im se dopustiti “kontra” i “polukontra”, ti “lagani” zgodici od kojih “furija” živi. Natjera li ih se na napad na postavljenu obranu, šanse Hrvatske su veće!

Dobro poznajete njihova izbornika Manola Cadenasa, može li pripremiti neko iznenađenje?

– Ne, nema ni momčad za to! Prije očekujem da će iznenađenje prirediti – Željko Babić! Znate, iznenađenjima se bave mladi treneri i momčadi koje još nisu formirane!

Može li Hrvatska, na krilima ove euforije, do zlata?

Trebate vjerovati u uspjeh

– Ha, ha, ha... Pričekajmo malo, spustimo loptu na zemlju. Sjetimo se slične euforije prije utakmice s Francuskom, pa je uslijedio bolan pad. Polako, ali treba vjerovati u uspjeh – kaže Vujović istaknuvši Norvešku i Hrvatsku kao najveća iznenađenja EP-a, bez žaljenja za gubitnicima Francuzima i Dancima.

>> Španjolci u čudu: Opet ti Hrvati na putu do medalje

>> Hrvatsku euforiju sad ni Freud ne bi smirio, može se samo jahati na tom valu

>> Navijači odmah ujutro napunili avion za Krakov, a putuju i automobilima, kombijima...

Komentara 4

Avatar poglavito
poglavito
16:38 29.01.2016.

Vujoviću pametno zboriš ! Stiv je zaslužio pohvale a dobar je upravo zato što je intelektualno dorastao modernom rukometu i od tud njegova mirnoća , odlično primijećeno od Veselina.

UN
una1
17:38 29.01.2016.

Stiv,svaka čast,Idemo i večeras!!!!

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
18:16 29.01.2016.

Stevanovicu hrvatino.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije