Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVI ŽELE NA POLUFINALE

Navijači odmah ujutro napunili avion za Krakov, a putuju i automobilima, kombijima...

Navijači
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
29.01.2016.
u 09:15

Poljski domaćini goste spremno dočekuju, a rukometno prvenstvo dodatno će podići turističke brojke. Poljska, naime, spada među europske zemlje s iznadprosječnim rastom turističkog prometa.

Jutro nakon lude, nevjerojatne pobjede hrvatske rukometne reprezentacije u Krakovu telefoni u domaćim putničkim agencijama nisu prestajali zvoniti. Stotine su građana zvale samo s jednim pitanjem: Imate li što za Krakov? Kako do europske prijestolnice rukometa, poljskog grada kojeg od Zagreba dijeli desetak sati vožnje, na utakmicu sa Španjolskom već u petak i, za završnu poslasticu barem na nedjeljno polufinale, dakako, s velikom nadom u finale? Glavna adresa za to je pitanje bio partner Hrvatskog rukometnog saveza, putnička agencija Uniline.

Nisu pitali do jučer

Unilineovci su, pak, imali povjerenja u kauboje, moglo bi se reći i više nego mnogi drugi. Neočekivanu pobjedu s čak četrnaest golova razlike nad ekipom zemlje domaćina nisu dočekali nespremni. Samo nekoliko sati nakon veličanstvene pobjede, u noći na četvrtak, na agencijskom je Facebooku osvanula ponuda – polazak posebnim avionom u petak ujutro, dva noćenja s doručkom i povratak u večernjim satima u nedjelju, cijena 3650 kuna. Avion sa 180 mjesta napunio se jučer već do deset sati, a prodano je i nekoliko stotina individualnih aranžmana.

– Ulaznice nisu uračunane u cijenu čarter-aranžmana, ali su osigurane i stoje 1950 kuna. Planiramo da će drugi avion poletjeti u nedjelju, to će biti jeftinije jednodnevno čarter-putovanje. Ako uđemo u finale, taj je plan sto posto siguran, ali čarter će vjerojatno ići čak i ako stignemo samo do polufinala. Interes je velik, telefoni su našim zaposlenicima počeli zvoniti u srijedu navečer čim je utakmica završila – kazuje Boris Žgomba, direktor Unilinea.

Iako, kako kažu u nekim agencijama, za rukomet nitko nije pitao do jučer, navijači koji jutros iz Zagreba čarter-letovima kreću u Poljsku nisu prvi Hrvati koji naše reprezentativce bodre na samom mjestu. Samo u organizaciji partnera Hrvatskog rukometnog saveza na otvorenje prvenstva otišao je jedan autobus navijača, a deseci su otišli i vlastitim automobilima i kombijima. Za namjernike koji u Krakov idu za vikend organizatori putovanja priredili su i klasične turističke sadržaje, pa će u subotu, recimo, moći posjetiti zloglasni nacistički koncentracijski logor Auschwitz.

Turistički plusevi

Poljski domaćini goste spremno dočekuju, a rukometno prvenstvo će im zasigurno dodatno podići turističke brojke. Poljska, naime, spada među europske zemlje s iznadprosječnim rastom turističkog prometa. Dok Europa, prema posljednjem izvještaju Eurostata, u prošloj godini bilježi 3,2 posto više turističkih noćenja nego u 2014. godini, Poljska se može pohvaliti s plusom u noćenjima od čak 6,9 posto. Ukupno su poljski turistički radnici, inače, lani uknjižili 71,1 milijun noćenja. Usporedbe radi, hrvatska je prema istoj metodologiji u 2015. imala 71,3 milijuna noćenja.

>> Srbi o slavlju naših rukometaša: To je jedna od najvećih pobjeda u povijesti sporta!

>> Španjolci u čudu: Opet ti Hrvati na putu do medalje

>> Luka Bulić 'iskoristio' Thompsona da opjeva rukometnu pobjedu

Komentara 16

KG
Kult_Grada_Zagreba
10:28 29.01.2016.

Zakaj pljuvanje odmah ? To je strast. Svako ima svoje radosti. Meni npr. nije jasno zašto se ljudi zadužuju na 12 rata radi 7 dana skijanja...nije mi jasno zašto netko daje 1000 eu na mob, isto na 12 rata...itd. papa ih ne pljujem...svako ima svoje veselje, jednom se živi.

KR
kristinaazra
13:19 29.01.2016.

Jao naporni ste...zanima me sta cete pisat kad popusimo...hocete biti tako ponosni

KA
karambita
13:29 29.01.2016.

Barbaboro, razumijem te, u pravu si, ali mediji su cudo za ispiranje mozga i dizanje tenzija a ne penzija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije