Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mediteranske Igre

Rukometašice pobijedile Španjolsku, Milošević uzela broncu

Rukometašice Hrvatska Rusija (1)
Sanjin Strukić/Pixsell
23.06.2013.
u 16:04

- Nadala sam se medalji i uspjela sam je osvojiti. Utrka je bila vrlo izjednačena, posebice borba za srebro

Veslačica Marcela Milošević osvojila je brončanu medalju u disciplini samac. Mlada Karlovčanka osvojila je tako već šestu medalju za Hrvatsku na Mediteranskim igrama u Mersinu pri čemu četvrtu broncu uz dva zlata.

  - Nadala sam se medalji i uspjela sam je osvojiti. Utrka je bila vrlo izjednačena, posebice borba za srebro. Na kraju je Talijanka Giada Colombo bila brža za svega 20-tak stotinki sekunde - rekla je 23-godišnja Karlovčanka.

Zlato je osvojila srpska veslačica Iva Obradović s rezultatom 7:30:04, Colombo je bila druga s pet sekundi zaostatka, dok je Marcela uzela broncu s 5.21 sekundom zaostatka za pobjednicom. Veslanje je jedan od najtrofejnijih hrvatskih sportova na mediteranskim igrama s ukupno sedam medalja.

Rukometašice Hrvatske ostvarile su i drugu pobjedu. Svladale su Španjolsku sa 25:24 (11:11), a najefikasnije u našoj reprezentaciji bile su Sonja Bašić sa devet, Lana Franković sa sedam, te Ivana Milić sa četiri pogotka. Marina Razum imala je 12 obrana.

Hrvatski floretaš Bojan Jovanović nastavio je sa nizom loših rezultata. Nakon što je na europskom prvenstvu u Zagrebu ispao u kvalifikacijama, ništa bollje nije prošao ni u Mersinu na Mediteranskim igrama. U skupini je izgubio od Talijana Aspromontea (1:5), Grka Theodokorosa (1:5), Turčina Birena (1:5) i Egipčanina Ayada (2:5). Pobijedio je tek drugog Turčina Samandia (5;3). S jednom pobjedom plasirao se u prvo kolo eliminacija gdje je odmah izgubio do Talijana Avolda (7:15).

Feruccio Mužić osvojio je četvrto mjesto u slalomu u skijanja na vodi. Marija Marović osvojila je deveto, a Saša Špirelja deseto mjesto u gađanju zračnim pištoljem. Giovanni Cernogoraz trenutno je četvrti nakon prve tri serije u gađanju letećih meta, sa samo jednim promašajem.

Osam turskih dizača utega udaljeno je s Mediteranskih igara nakon što su bili pozitivni na dopinškom testu. Turski dizači su pali na dopinškom pregledu u trening kampu reprezentacije uoči početka MI. Predsjednik Turskog dizačkog saveza Tamer Taspinar nije želio otkriti imena \'ulovljenih\', tek je dodao kako se od trojice očekivalo osvajanje medalje. Turskim dizačima utega sada prijeti šest mjeseci do dvije godine suspenzije.

>>Džudašica Mišković osvojila zlato na Mediteranskim igrama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije