Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRESTIŽNO NATJECANJE

Rukometašice Lokomotive u Malagi se bore za europski naslov

EHF European Cup Women, Lokomotiva Zagreb - Slavia Praha
Davor Puklavec/PIXSELL
29.04.2021.
u 18:30

Obje ekipe će posljednji trening imati u petak kasno popodne u gradskoj dvorani "Pabellón de Ciudad Jardín" gdje će u subotu u 19 sati početi utakmica.

Rukometašice španjolske Málage imaju veliki respekt prema zagrebačkoj Lokomotivi no isto tako i veliku želju da osvoje prvi europski trofej u povijesti kluba, rekao je njihov trener uoči finala EHF Europskog kupa.

- Bit će to utakmica u kojoj će se obje ekipe proučavati, promatrat će protivnika i ispitivati ga. Lokomotiva ima jasnu ideju u igri a njen rukomet je drugačiji od našeg. Njene igračice su fizički snažnije, a naše niže i brze pa ćemo vidjeti što smo sposobni napraviti - rekao Málagin trener Jesús Gallardo Romero "Suso" u razgovoru za Hinu.

Málaga i Lokomotiva će u subotu odigrati prvu utakmicu finala EHF Europskog kupa u tom gradu na jugu Španjolske, a uzvrat je tjedan dana kasnije u Zagrebu.

- Ne vjerujem da će išta biti odlučeno u ovoj prvoj utakmici. No i Lokomotiva i mi ćemo nastojati steći važnu prednost uoči uzvrata. Obje ekipe će izaći sa svim raspoloživim snagama nadajući se prilici za stjecanje prednosti - napomenuo je Suso.

Málaga je u polufinalu eliminirala također španjolsku ekipu Atlético Guardes iz sjeverne pokrajine Galicije s 23-18 u gostima i 21-19 doma. Lokomotiva je kroz polufinale prošla bez borbe jer su suparnice iz turskog Yalikavaksportsa imale zaražene osobe koronavirusom pa nisu mogle doputovati u Zagreb.

- Uspjeli smo analizirati ekipu Lokomotive, vizualizirati njenu igru preko video materijala, pa sada s veseljem i uz veliku želju ulazimo u utakmicu s takvim protivnikom - rekao je Suso.

- To je ekipa koja ima 7 ili 8 reprezentativki Hrvatske koje su bile treće nedavno na Europskom prvenstvu. Trener im je hrvatski izbornik. Lokomotiva ima iskustva u ovom natjecanju, štoviše osvojila ga je ranije, pa je ove sezone bila ako ne glavni onda jedan od glavnih favorita za osvajanje naslova - dodao je.

EHF Europski kup se do 2019. godine zvao EHF Challenge Cup. Lokomotiva ga je osvojila 2017. godine a 1991. je osvojila i EHF Cup. Osim ta dva trofeja ima i dva izgubljena europska finala. "Lokosice" su bile poražene dva puta u finalu Kupa pobjednica kupova 1996. i 1998.

Málaga je prvi izlazak u Europu izborila 2017. zauzevši četvrto mjesto u prvenstvu a u premijernom nastupu u EHF Europskom kupu (tada Challenge Cupu) ispala je u četvrtfinalu od poljskog Lublina. Sezonu kasnije opet je u istom natjecanju poražena u četvrtfinalu.

Obje ekipe će posljednji trening imati u petak kasno popodne u gradskoj dvorani "Pabellón de Ciudad Jardín" gdje će u subotu u 19 sati početi utakmica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije