Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEUOBIČAJENO

Rukometašice Lokomotive ostale zbunjene u Španjolskoj: Priznaju zašto

03.05.2021.
u 07:30

- Puno toga nije bilo dobro u obrani, pogotovo u kontakt-igri. Ni vratarke nisu imale svoj dan.

Rukometašice Lokomotive pobijeđene su u Malagi od istoimenih suparnica (28:32) u prvoj utakmici finala EHF Europskog kupa. Uzvrat je za sedam dana u Zagrebu. Dobro da je završilo samo minus četiri, jer su domaće rukometašice u samoj završnici imale čak plus sedam (32:25).

– Prenervozno i nesigurno smo otvorili utakmicu. Puno toga nije bilo dobro u obrani, pogotovo u kontakt-igri. Ni vratarke nisu imale svoj dan. U napadu smo se puno mučili. Sad, je li ova loša igra posljedica toga što mjesec dana nismo igrali utakmice, ne znam. Naravno, to nije glavni problem naše loše igre, kao što nije glavni problem ni dugačak put do Malage – rekla je Iva Kanjugović, trenerica Lokomotive koja je na klupi zamijenila Nenada Šoštarića.

Mogli smo izgubiti i s manje

Naime, prvi trener Lokomotive nije otišao na put, jer se još uvijek oporavlja od posljedica koronavirusa.

No trebao bi biti na klupi u subotnjem uzvratu.

– Minus četiri je dostižno u našoj dvorani – dodala je Kanjugović.

Najefikasnija kod Lokomotive bila je Larissa Kalaus s 11 pogodaka.

– Španjolke su nas dosta iznenadile dubokom obranom. Zbog toga smo imali puno tehničkih pogrešaka. Igrali smo pred gledateljima, a tako nismo igrali više od godinu dana, pa nas je i to malo zbunilo. Puno nam je nedostajao trener Šoštarić i nadam se da će biti na klupi u uzvratnoj utakmici – rekla je Larissa.

Tena Japunda bila je među boljim lokosicama u Malagi.

– Loše smo otvorile utakmicu, napravile su nam seriju od, čini mi se, 4-0, a čim smo se našle u minusu bilo je teško. Imale smo previše oscilacija u igri, čitavo vrijeme, ne znam što nam se dogodilo. Znale smo kako one igraju, da su brze, ali možda su nas iznenadile tom svojom brzinom. Loše smo odigrale obranu, a kada smo se probudile, lovile smo rezultat, a tako je bilo teško. Izvukle smo se na kraju s četiri razlike. Mislim da to možemo stići u Zagrebu. Uvjerena sam da ćemo uspjeti. Stizalo se i sedam-osam razlike, pa to nije toliko puno – rekla je Tena.

Trenerica je bila odlična

Lokomotiva je posljednju prvenstvenu utakmicu odigrala 30. ožujka, a onda je zbog koronavirusa zaustavljena hrvatska liga. Poslije toga je odigrala u utorak četvrtfinalnu kup utakmicu, a u petak nakon cjelodnevnog putovanja stigla u Malagu bez trenera Nenada Šoštarića koji se oporavlja od posljedica koronavirusa.

– To jesu faktori koji su u određenom dijelu doprinijeli porazu, no ne možemo se vaditi na to. Trenerica je odlično vodila utakmicu, čitavo smo vrijeme bili u kontaktu s trenerom (Šoštarićem) kao da smo bili tu s njim. Jednostavno smo loše odigrale. Nisu Španjolke ništa posebno pokazale, nego smo mi zakazale ovaj put. Naprosto se dogodilo – zaključila je Tena Japundža.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije