Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vaterpolo

Rudić: Protiv Rumunja imamo prvu set-loptu

'30.08.2010., Zagreb - LEN EP u vaterpolu, utakmica muskih reprezentacija Hrvatske i Turske. Niksa Dobud, Serdar Hakyemez.  Photo: Marko Prpic/PIXSELL'
'Marko Prpic/PIXSELL'
31.08.2010.
u 19:25

Svi smo oduševljeni publikom i navijanjem. Vrijeme nas nije poslužilo, ali očekujem da će se i to popraviti, ističe izbornik.

Pomalo iznenađujući rezultati prvih dvaju kola Europskog vaterpolskog prvenstva u Zagrebu proširili su krug kandidata za medalje. Etabliranim favoritima Srbiji, Hrvatskoj, Mađarskoj i Crnoj Gori sad su se pridružile i Italija i Rumunjska.

Prvenstvo se zahuktava

– Talijani su jedno od najvećih iznenađenja – kaže za svoju bivšu reprezentaciju naš izbornik Ratko Rudić i obrazlaže: – Imali su duge i temeljite pripreme, igraju brzo i brzinom nadoknađuju neke nedostatke. Nemaju klasične sidraše, ali su zato stalno u pokretu.

Uglavnom, za tri mjesta koja vode u borbu za medalje u našoj skupini sad konkurira čak pet reprezentacija. Svi osim Turske. A dupine u srijedu – iznimno, zbog Hanžekova memorijala, u 18 sati – očekuju dosad neporaženi Rumunji.

– Za nas, na neki način, prvenstvo tek počinje, protiv Rumunja imamo prvu set-loptu. Rumunji imaju izvrsnu momčad, dobro su pokriveni na svim pozicijama, odlični su plivači, dobri pucači i imaju iskusnog trenera. U Bilbau su pobijedili Mađarsku, a odlično su igrali i na Svjetskom kupu u Oradei. Dakle, želimo se maksimalno pripremiti za utakmicu s njima, odlučni smo ostvariti pozitivan rezultat – o susretu je kazao Rudić, istaknuvši još:

– Svi smo oduševljeni publikom i navijanjem. Vrijeme nas baš nije poslužilo, ali očekujem da će se i to popraviti.

Radu glavni u Rumunja

Igor Hinić posebno je u sastavu Rumunja istaknuo svog kolegu, također sidraša:

– Cosmin Radu glavni im je igrač. Pobjeda protiv Španjolaca dala je Rumunjima krila, puni su samopouzdanja i mogu biti vrlo opasni.

Sandro Sukno najmlađi je u našoj reprezentaciji (20 godina). I odagnao je sve dvojbe oko toga jesu li našim igračima navijači i domaći teren u dvoboju s Crnogorcima pomogli ili odmogli.

– Bilo je sjajno ozračje i to nas nije sputavalo, ali protiv sebe smo imali snažnog suparnika kojega ne možete dobiti ako ne igrate savršeno. Ipak, sve je još otvoreno, ali prije svega moramo pobijediti Rumunje – kaže Sandro.

Na Mladosti bez kiše, ali bi moglo biti hladno i vjetrovito

S obzirom na vremenske prilike koje su pratile utakmicu s Turskom, iz Državnog meteorološkog zavoda ipak stižu optimističnije prognoze.

U Zagrebu, pa i na Mladosti, bi ipak moglo biti suho i pretežno sunčano. No, moguć je umjeren, a povremeno i jak sjeverozapadnjak.

Temperatura bi tijekom dana mogla dosegnuti 22 stupnja, no u vrijeme utakmice mogla bi pasti na 15.

Dakle, odjenite se toplo, posebno vi koji kanite sjediti u najvišim redovima. Ondje je vjetar malo jači nego u razini bazena.

Komentara 5

AN
Andreeejjj
21:05 31.08.2010.

Pa i vi novinarčići ste baš jako smiješni, da ne kažem šta gore i realnije....Sramite se i to jakooooo, punoooo... Istina je...baš ih je iznenadio TOMIĆ? Velikim neznanjem! PREJAKI SO ZA NAS, KAO I MNOGI DRUGI NA SP! Susjedi koje baš grubo vrijedjamo i potcenjujemo, nas pobjedjuju u košarki, vaterpolu, tenisu, itd, itd... Sta se opet kurčimo, čime, kako, zašto... Evo, to je ta na veliko poznata HRVATSKA SAMO-HVALA!!! Tako smo se busili Englezima na Wembleyu 5 komada, ali smo ih PRIMILI 9...na dvije tekme, hahaha...samo 4 komada popili smo u ZAGREBU!!! A tek 9 ih ni Azarbejdzan nebi primio od Engleza!!!!

OB
-obrisani-
07:10 01.09.2010.

Rudić: Protiv Rumunja imamo prvu set-loptu i nadama se da neče ispasti na kraju kao protiv Crnogoraca kada smo tako tužno, potišteno i smušeno izgledali na kraju utakmice..

OB
-obrisani-
09:45 01.09.2010.

01.09.2010. u 09:20h Darko-zg je napisao/la: A KAD IGRAJU SLOVENCI???? Danas u 20.00 protiv Brazila..Biče težko jer Brazil izgleda vrlo dobar..Nije ni Hrvatska slaba, dapače..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije