Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pogled prema OI

Rudić: Pripreme za London počele su jučer, ali zasad u glavi

Ratko Rudić
Željko Lukunić
31.07.2011.
u 16:50

Finale je završio, Talijani su osvojili naslov svjetskog vaterpolskog prvaka, a talijanski novinari u Šangaju sjatili su se oko hrvatskog izbornika Ratka Rudića

- Da sjetili su se osvajanja posljednjeg svjetskog zlata, 1994. u Rimu - kazao je zadovoljno Ratko.

 Jeste li zadovoljni našim nastupom?

- U cjelini jesam. U dvoboju za broncu pružili smo najbolju igru na ovom prvenstvu, prve dvije četvrtine bile su izvrsne. Naravno da vodstvo od pet pogodaka razlike spontano stvori osjećaj kod igrača da se ide na čuvanje rezultata, iako je to uvijek opasno.

Rekli ste da su pripreme za OI počele, što to znači, zar nećete uzeti kraći odmor?

- Pripreme počinju odmah, počele su još jučer, ali u glavi. Naravno da ću uzeti kraći odmor, U utorak ili srijedu idem u Gorski Kotar - kazao je Rudić.

Za osvojenu broncu u Šangaju Vlada će, u skladu sa svojim pravilnikom, svakog hrvatskog vaterpolista nagraditi sa po 17.000 kuna a izbornik Rudić dobit će simboličnih 13.600.

Po broju osvojenih izborničkih medalja (34) Rudić je pretekao Nikolaja Karpolja. Poredak najuspješnijih izbornika: 1. Bernardo Rocha de Rezende (Brazil, odbojka) 45, 2. Ratko Rudić (Hrvatska, vaterpolo) 34, 3. Nikolaj Karpolj (Rusija, odbojka) 33, 4. Viktor Tihonov (SSSR, hokej na ledu) 29, 5. Bengt Johansson (Švedska, rukomet) 24, 6. Denes Kemeny (Mađarska, vaterpolo) 22...

Kao izbornici reprezentacija aktivni su još Rezende, Rudić i Kemeny.

Cijeli razgovor s izbornikom Ratkom Rudićem možete pročitati u tiskanom izdanju Večernjeg lista.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije