Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ždrijeb

Rossi: Hrvatska se izdvaja, na ostalima je da se dokažu

02.12.2018.
u 19:19

Zlatko Dalić dvoranu je napustio s osmijehom na licu jer kuglice su Hrvatsku smjestile u skupinu E s Walesom, Slovačkom, Mađarskom i Azerbajdžanom

Još kada se pakirao i kretao na put u Dublin, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije vjerojatno nije ni slutio da će mu tamo održani ždrijeb za Europsko prvenstvo 2020. godine toliko ići na ruku.

Zlatko Dalić dvoranu je napustio s osmijehom na licu jer kuglice su Hrvatsku smjestile u skupinu E s Walesom, Slovačkom, Mađarskom i Azerbajdžanom.

1/6

Zanimljiva je to grupa reprezentacija koje bi vatreni trebali proći bez većih problema, no nikada nije zahvalno kititi se lovorikama unaprijed, posebice kada se kvalifikacijske utakmice počinju igrati tek 21. ožujka 2019. godine.

Hrvatska je svima favorit

No budući hrvatski suparnici dobro znaju što ih čeka i svjesni su da će se za prolazak boriti protiv reprezentacije koja je ovo ljeto osvojila srebrno odličje na Svjetskom nogometnom prvenstvu, zadivivši cijeli svijet onime što je prikazala na terenu, ali i zvan njega....

Reakcije naših suparnika na ishod ždrijeba bile su uglavnom iste. S obzirom na činjenicu da je Hrvatska druga reprezentacija svijeta, svi paze što pričaju o njoj.

Mađarski izbornik Marco Rossi (54) tako je nahvalio vatrene:

– Hrvatska se izdvaja u našoj skupini, na ostalima je da ostvare rezultat. Momčadi poput nas, Mađarske, imat će veliku borbu za drugo mjesto u skupini – rekao je Rossi.

Ni slovački strateg Pavel Hapal (49) nema drukčije mišljenje.

– U uravnoteženoj smo skupini. Svakako se imamo čemu veseliti. Hrvatska je trenutačni viceprvak svijeta i ima nenadmašnu kvalitetu. Gledao sam posljednju utakmicu u Engleskoj, moram izraziti svoje poštovanje, ali moram i reći da bilo koja momčad može proći iz ove skupine – rekao je.

>> Pogledajte video: hrvatski reprezentativci na prijamu kod predsjednice

Walesov izbornik Ryan Giggs (54) također dobro zna što ga očekuje u kvalifikacijama:

– Skupina ima pet momčadi, s tom činjenicom moramo biti zadovoljni. Mogli smo proći i lošije, ali mogli smo i bolje. Protivnici su nam čvrste momčadi, a Hrvatska odskače. Modrić je jedan od najboljih igrača na svijetu. Ali nije tu samo on, ima tu još izvanrednih igrača. Cijela momčad prepuna je karaktera, nikada ne odustaju. Morat ćemo igrati jako, jako dobro da ih pobijedimo – rekao je.

A pitat će se nešto u cijeloj priči i Azerbajdžan.

– Bit će to veliko iskustvo za nas. Sve te momčadi jako dobro poznajemo i pokušat ćemo pokazati svoje najbolje strane. Bit će to jako dobro i zanimljivo – rekao je Gurban Gurbanov (46), izbornik Azerbajdžana.

Dva poraza od Slovačke

Osim što su svjesni hrvatske kolektivne snage, upozoravaju i na ključne individue poput Luke Modrića i Ivana Rakitića. No dok se oni brinu tko je u našim redovima, Dalić i ostatak momčadi imat će posla s analizom njihovih.

>> Pogledajte galeriju kako su se vatreni proveli na dobrotovornoj večeri

1/20

Nije nikakva tajna da je Giggsov glavni adut Gareth Bale, Marek Hamsík najbolji je igrač u slovačkim redovima, pored Martina Skrtela i Milana Škriniara. Mađari pak za sobom vuku nasljedstvo lika i djela Ferenca Puskása, dok ni Azerbajdžan nije bezopasan s obzirom na to što su igrači Qarabağa radili po europskim natjecanjima, a čine dobar dio reprezentacije.

Bilo kako bilo, utakmice će pokazati svoje. Za sada je statistika na hrvatskoj strani.

Naime, protiv budućih suparnika u kvalifikacijama vatreni su odigrali ukupno 19 utakmica, u kojima su ostvarili devet pobjeda, osam remija, a dvaput su gubili.

Porazi su to od Slovačke u prijateljskim dvobojima 1994. (1:4) i 1998. godine (1:2), iste te Slovačke protiv koje Hrvatska nikada nije odigrala službenu utakmicu za bodove. Sada će imati priliku... 

Komentara 1

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
19:47 02.12.2018.

Sreća prati hrabre a ovog puta i nogometno moćne ⚽ 😉

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije