Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drama u Realu

Ronaldu je prekipjelo! Ne želi biti na stupu srama, poručio da odlazi

Cristiano Ronaldo
Foto: Press Association/Pixsell
1/5
17.06.2017.
u 08:15

Naime, španjolski porezni organi nedavno su optužili Realovu perjanicu da je između 2011. i 2014. godine oštetila državu za 14,7 milijuna eura, na što se odmah osvrnuo Ronaldov odvjetnički tim

Ovoga puta panika vezana za Cristiana Ronalda u Madridu nije nastala zbog nevjerojatne ponude Kineza od 180 milijuna eura, na koju slavni Portugalac nije ni trepnuo, nego zbog pouzdane informacije da CR7 pod svaku cijenu želi pobjeći iz Španjolske, a razlog je – progon poreznih vlasti.

Naime, španjolski porezni organi nedavno su optužili Realovu perjanicu da je između 2011. i 2014. godine oštetila državu za 14,7 milijuna eura, na što se odmah osvrnuo Ronaldov odvjetnički tim.

Ultimatum velikana

– To je za nas iznenađenje i Cristiano smatra da je to nepravda. Nije bilo nikakve utaje prihoda i poreza – kazao je jedan od Ronaldovih odvjetnika Antonio Lobo Xavier.

Cristiano Ronaldo navodno se povjerio najbližim prijateljima da mu je sada već prekipjelo da ga se stavlja na stup srama i kako mu ne preostaje ništa drugo nego – napustiti Španjolsku. Za njegov ego, sliku visokomoralnog i neokaljanog sportaša, Supermana u kopačkama, takva optužba potpuno je neprihvatljiva i on to više ne želi trpjeti. To je, kažu dobro informirani Portugalci, već priopćio i predsjedniku kluba Florentinu Perezu.

Zanimljivo, na istovjetan način, gotovo pa ultimativno, postavio se prošle godine Ronaldov veliki sportski suparnik Lionel Messi, koji je zajedno s ocem u Španjolskoj uvjetno osuđen na 21 mjesec zatvora, također zbog utaje poreza. Iz Messijevih krugova tada je procurilo njegovo ogorčenje presudom, tvrdio je da španjolsko pravosuđe ima selektivan pristup u istragama u poslovanju nogometaša pa češlja poslovne knjige samo nogometaša Barcelone, među ostalim Macherana i Neymara.

I Messi želi iz Španjolske

Messi je također najavio da razmišlja o odlasku iz Španjolske u neku drugu, mirniju poslovnu oazu, no u međuvremenu je ipak reterirao i ostao vjeran Barceloni.

A što ako 32-godišnji Ronaldo bude uporniji od Messija i doista ustraje na odlasku? Koliki bi to bio “red veličina” za eventualnoga novog poslodavca? Pogledajte samo ovaj podatak: prema Forbesu, Cristiano Ronaldo u protekloj je sezoni zaradio čak 93 milijuna američkih dolara, što ga čini najbolje plaćenim sportašem svijeta. Od te svote čak 58 milijuna dolara osigurala mu je plaća u Real Madridu te bonusi u koje su uračunati broj nastupa i trofeja, a zna se da je ovo bila Ronaldova rezultatski najplodnija godina u karijeri, s osvojenim naslovima Španjolske i Europe.

Ako vam se ove svote čine prevelikim zalogajima za bilo koji drugi klub osim Real Madrida, lako biste mogli upasti u zamku. Naime, Manchester United, Manchester City i Paris SG u svakom su trenutku spremni krenuti u ovaj grandiozni projekt, jer to nije samo stvar kupnje najboljeg igrača svijeta, nego i prestiža na tržištu, imidža kluba i njegove globalne ekspanzije. Onaj tko kupi Ronalda odjednom postaje najveći na svijetu.

Cristiano Ronaldo u Realu je od 2009. godine, a krajem prošle produljio je ugovor do 2021. godine. U Realu je postao najbolji strijelac kluba u povijesti, osvojio je 11 trofeja i tri Zlatne lopte (jednu ima iz razdoblja kad je bio u Manchesteru), a na putu je još jedna...

I dok Španjolci i Portugalci bubnjaju o Ronaldovu bijegu s Pireneja, CR7 nalazi se u Rusiji, s reprezentacijom Portugala, hvatajući zalet prema Kupu konfederacija koji počinje ovoga vikenda. Natjecanje je to koje nikada nisu osvojile nogometne velesile poput Njemačke, Italije ili Španjolske, niti veliki igrači poput Inieste, Buffona, Pirla ili Lionela Messija. A čim osjeti da Messi nešto nema, Ronaldo grize jače nego ikada.

Prvi portugalski nastup

– Ovo nam je prvi nastup na ovom natjecanju i svima nam je drago što ga možemo uvrstiti u životopis. Naravno da nam je san osvojiti Kup konfederacija, iako je to teška zadaća s obzirom na snagu konkurenata – kazao je Ronaldo uoči početka natjecanja u Rusiji, svojevrsne predigre SP-a.

Cristiano ima 139 nastupa za Portugal, a postigao je 73 pogotka, po čemu je uvjerljivo najbolji strijelac reprezentacije. Drugoplasirani Pauleta ima “samo” 47 pogodaka.

Europski nogometni prvaci Portugalci otvaraju natjecanje protiv Meksikanaca i drugi su favoriti turnira, iza svjetskih prvaka Nijemaca, koji u ponedjeljak igraju protiv Australaca.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije