Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traži isplatu

Ronaldo zadao težak udarac bivšem klubu: Ovo će razbijesniti navijače koji su ga obožavali

Cristiano Ronaldo ?e sa svojim partnericom Georginom Rodriguez dobiti blizance
Foto: Jonathan Moscrop
1/3
04.12.2022.
u 23:24

Cristiano Ronaldo zatražio od Juventusa da mu isplati 20 milijuna eura kojih se odrekao tijekom pandemije.

Europska nogometna organizacija (UEFA) službeno je u petak na svojim internetskim stranicama objavila kako je otvorila istragu protiv talijanskog nogometnog giganta Juventusa. UEFA je učinila isto ono što je napravio Talijanski nogometni savez (FIGC) nekoliko dana ranije, a sve nakon optužbi o financijskim malverzacijama u Juventusu. U pitanju su, prvenstveno, isplaćivani iznosi igračima koji se ne podudaraju sa službeno objavljenim ciframa.

Juventusovi direktori u ponedjeljak su zajedno podnijeli ostavke na svojim pozicijama - predsjednik Andrea Agnelli, njegov zamjenik Pavel Nedved i izvršni direktor Maurizio Arrivabene.

Rezultat je to optužbi da je Stara dama 2018., 2019. i 2020. godine na sumnjiv način dolazila do prihoda. Sveukupno je pod istragom 16 ljudi, a ističu se upravo spomenuti direktori. U fokusu su tajni dokumenti koje su Talijani tijekom pandemije koronavirusa potpisali s Cristianom Ronaldom. Juventus je svom tadašnjem napadaču navodno obećao isplatu u iznosu od 19.9 milijuna eura što prema tužiteljstvu nije navedeno u financijskim izvješćima kluba. Iznos je Portugalcu obećan i u slučaju napuštanja kluba, što se dogodilo u ljeto 2021., kada Portugalac prelazi u Manchester United.

Video - Ekskluzivno u studiju Večernjeg Hrvatica koja radi s Collinom i naša žena u Fifi otkriva pozadinu odluka iz Katara, ali i Rusije te govori o budućnosti suđenja

 

Sada se javio i Cristiano Ronaldo te, kako piše Gazzetta dello Sport, zatražio od Juventusa da mu isplati 20 milijuna eura kojih se odrekao tijekom pandemije. Ronaldo je tražio od odvjetnika da provjere situaciju i prouče Juventusovo financijsko stanje prije nego što je podnio zahtjev. Svi igrači Juventusa su se 2020. godine javno odrekli dijela plaća kako bi pomogli klubu da prebrodi krizu izazvanu pandemijom. Gazzetta sada tvrdi da su se čelnici Juventusa u tajnosti s igračima dogovorili o punoj isplati ostatka novca koji se ne bi prijavio savezu niti bio iskazan u financijskim izvještajima kluba. 

Juventus se tijekom pandemije našao u krizi i morao smanjivati plaće - čak na kraju uskratio primanja igračima za četiri mjeseca. Tužiteljstvo želi dokazati kako tomu nije tako i da postoje prešutni dokumenti, tj. da su računi falsificirani. Navodno su pronašli upravo takav dokument. 

Trenutačno prvi čovjek kluba je revizor Gianluca Ferrero koji bi se u ovom trenutku mogao bolje snaći u svim financijskim i pravnim problemima u koje je opet upao torinski klub.

Istragu od strane UEFA-e vodi odjel za financijsku kontrolu koji je već utvrdio goleme razlike u izvješćima koje je dobio, od stvarnog stanja u kojem se nalazi klub.

Talijanski mediji ranije su pisali kako su moguće drakonske kazne koje bi Juventus mogao dobiti u slučaju da se utvrdi nezakonitost radnji dosadašnjih čelnika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije