Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Portugal - Island

Ronaldo ruši rekord, bit će igrač s najviše nastupa

Messi Ronaldo
Foto: Mike Egerton/Press Association/PIXSELL
14.06.2016.
u 07:00

Hoće li po broju nastupa preteći Thurama i Van der Sara?

Cristiano Ronaldo danas će za Portugal odigrati 15. utakmicu na europskim prvenstvima. Ako se ne ozlijedi ili ne dobije crveni karton, uz još dvije utakmice u skupini postat će igrač s najviše nastupa u povijesti europskih prvenstava (17). Zasad su rekorderi Francuz Lilian Thuram i Nizozemac Edwin Van der Sar koji su sakupili po 16 nastupa.

Ronalda mogu do kraja turnira ugroziti po broju nastupa, ako kojim slučajem Portugal ispadne, a Njemačka ili Španjolska odu dalje, Iker Casillas i Philipp Lahm koji imaju po 14 nastupa. Obojica su propustila prvu utakmicu Europskog prvenstva.

No, Ronalda više od broja nastupa kopka mogućnost da Portugal konačno osvoji prvi naslov. Portugalci su najbliži tome bili kao domaćini 2004., ali su im slavlje pokvarili Grci koji su u finalu pobijedili s 1:0. Osim tog srebra, Portugalci imaju još tri bronce (1984., 2000. i 2012.). Puno nogometnih stručnjaka složit će se da su najjaču reprezentaciju imali na EP-u u Francuskoj 1984. godine. Na tom turniru za Portugal su igrali samo igrači Benfice (Nene, Diamantino, Luis, Sheu, Bento...), Porta (Ze Beto, Gomes, Pacheco, Pinto...) i Sportinga (Jordao, Oliveira).

Islanđani su debitanti na europskim prvenstvima. I da na turniru ne igraju 24 reprezentacije, pitanje je bi li ikada i igrali na smotri najboljih europskih reprezentacija. U sastavu imaju samo tri igrača iz tzv. liga petice. I to dvojica igraju u samo solidnim talijanskim klubovima, Veroni (Hallfrethsson) i Sampdoriji (Bjarnasson), dok Sigurdsson igra u nešto jačem Tottenhamu.

Komentara 2

KT
komen_tar
07:22 14.06.2016.

Pored Lahma, mogu ga prestici i Matthaus i Beckenbauer, ali ni i oni nisu ulazili u igru u prvoj utakmici hehe, moj novinaru...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije