Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najbolji strijelac Reala

Ronaldo nakon 19 godina stigao Alena Peternaca

Cristiano Ronaldo
Foto: Reuters/PIXSELL
14.09.2015.
u 09:50

Pet golova: Alen je taj doseg ostvario 1996. u dresu Valladolida.

Više od novoga Ronaldova rekorda, preuzimanja titule kralja Realovih strijelaca od legendarnoga Raula, okupirat nas će podatak da je netko u Španjolskoj napokon ponovio spektakularan domet Alena Peternaca – pet pogodaka u gostima.

Danas 43-godišnji Zagrepčanin, povremeni kolumnist Večernjeg lista, više od 19 godina čekao je da netko u Primeri postigne pet pogodaka u gostujućoj utakmici, kao što je protiv Espanyola napravio raspištoljeni Portugalac.

Alen je svoju peticu isporučio 19. svibnja 1996. godine kao igrač Valladolida na gostovanju u Oviedu (8:3). Zanimljivo, osim Ronalda i Alena, samo se još jedan nogometaš može pohvaliti s pet komada u gostima, a to nije Lionel Messi, nego 80-godišnji Armando Merodio (1959. godine), nekad napadač Athletic Bilbaa.

Četiri iz jedanaesterca

– Znao sam da se moj rekord 'drži na životu', ali sam i očekivao da uskoro padne s obzirom na to kakvi su danas moćni napadači na sceni. Morientes, Ronaldo i Falcao također su zabili pet komada, ali svi na domaćim utakmicama. Ne iznenađuje me da je pet pogodaka u gostima uspjelo baš Ronaldu. Govorilo se kako nije u formi i to kao da je isprovociralo eksploziju – kaže Peternac, koji se prisjetio i famozne petice iz 1996. godine.

– Na toj utakmici čak četiri komada zabio sam iz jedanaesterca. Ukupno sam zabio 16 pogodaka s bijele točke u Primeri iz isto toliko pokušaja. I po tome sam rekorder – dodao je Peternac.

Cristiano Ronaldo u subotu je ostvario ono što je već dugo visjelo u zraku. Srušio je legendarnoga Raula i sa 230 pogodaka preuzeo vrh Realovih goleadora.

Ronaldu su za 230 pogodaka u Primeri bile potrebne samo 203 utakmice, a Raulu čak 550. Ronaldo je u Realu tek šest godina, a Raul ih je proveo 16.

– Brojke govore same za sebe. Netko tko je postigao toliko golova ima mjesto u povijesnim knjigama. Nadam se da će na svoj golgeterski konto dodati još pogodaka, i zbog sebe i zbog momčadi – kazao je Realov trener Rafael Benitez.

Vratar Real Madrida, slatkorječivi Kostarikanac Keylor Navas, smatra da je Ronaldo najubojitiji igrač na svijetu.

– On je nevjerojatan. Svi dobro znamo da je on najbolji nogometaš na svijetu i počašćeni smo što ga imamo uza sebe u momčadi – kazao je Navas.

Nedostižni Argentinac

Nijedan Ronaldov rekord ne može proći bez usporedbe s Messijem. Tako je CR7 s novih pet pogodaka sa šestoga skočio na četvrto mjesto najboljih strijelaca Primere. Ispred njega su još Hugo Sanchez (234), Telmo Zarra (251) i, dakako, nedostižni Messi (287).

>> Real pobijedio 6:0 u Barceloni, Ronaldo zabio pet i postao najbolji u povijesti

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije