Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Argentinski junak

Romero - pričuva Hrvatima: u AZ Alkmaaru bio zamjena Didulici, a u Monacu Subašiću

Sergio Romero
Foto: REUTERS/Michael Dalder
11.07.2014.
u 08:30

- Čestitao sam mu ulazak u finale - rekao je Subašić.

Danijelu Subašiću odmor nije dugo trajao. Već se priključio momčadi Monaca na pripremama u Austriji, u Klagenfurtu. Naravno, pozorno prati SP, svojoj pričuvi Sergiju Romeru čestitao je ulazak u finale. Argentinski vratar grijao je klupu, gledao u leđa Subašiću. A u Monaco je došao da ga makne s vrata.

– Romero je sretan kao malo dijete. Kako i ne bi bio, zahvaljujući njegovim obranama Argentina je ušla u finale SP-a. Napravio je čudo, kako mu ne bih čestitao – kaže nam Subašić.

Romero će biti jedini finalist Svjetskog prvenstva u Brazilu koji u klubu nije član prve momčadi. I to baš zbog Subašića.

– U jednom intervjuu Romero je kazao da nikad nije sjedio na klupi za pričuvne igrače, da mu je ovo prvi put. I meni je to pohvala. Pripremali smo se odlično za sve ovo što se događalo. Ja sam branio u ligi, on na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, svaki je dobio dio zadovoljstva. Potičemo jedan drugoga na treningu, odlično funkcioniramo zajedno, super je momak – rekao je Subašić.

Zanimljivo, dok je branio u AZ Alkmaaru, Romero je bio pričuva još jednom Hrvatu, Joeyu Didulici.

Pripreme u Kolumbiji

Još se ne zna hoće li Romero i ove sezone biti u Monacu. Ima ugovor sa Sampdorijom, ali ondje vlada Brazilac Angelo Da Costa. Tako da ni sam Romero, junak Argentine, ne zna u kojem će klubu braniti.

Tko zna kako će se razvijati situacija u Monacu. Klub iz Kneževine najprivlačnija je "udavača", puno igrača želi u Monte Carlo. Lijep život, ruski vlasnik ne štedi novac... Posebno su na Monaco navalili vratari, svako malo netko miče Subašića s vrata. A on je i dalje prvi vratar Monaca.

- Meni to ne smeta. Još davno sam rekao da se ne zamaram time tko će doći, koga najavljuju. Najbitnije mi je da sam živ i zdrav, da dobro treniram. Sada se pripremam za igranje u Ligi prvaka, to je san svakog igrača - kazao je Subašić.

A Monaco ima što reći u Ligi prvaka. Klub iz Kneževine ide na pogon genijalnog dvojca iz Kolumbije. O Radamelu Falcau sve se zna, a sada je svijet upoznao i Jamesa Rodrigueza.

- Taj je mali pravi genijalac. Kada je došao kod nas trebalo mu je malo vremena za prilagodbu, a onda je krenuo. Na kraju je bio najbolji dodavač lige. Baš mi je drago što je svijet upoznao Jamesa u pravom svjetlu. A bit će još bolji, vjerujte mi. Čuli smo se, javio se, sačuvao mi je dres s jedne utakmice Kolumbije. A Falcao je već s nama na pripremama, željan je nogometa – priča nam Subašić.

Pletikosa mi nije rival

Nakon Austrije, Monaco se seli na pripreme u Kolumbiju pa u Miami.

– Bit će veselo u Kolumbiji, ondje će nas držati kao malo vode na dlanu, jedva čekam – kaže Subašić.

Osvrnuli smo se i na Hrvatsku, na ono što je pokazala u Brazilu.

– Žao mi je zbog utakmice s Brazilom, mogli smo izboriti neodlučeno. Da smo izvukli bod, sve bi bilo drukčije. Ta jedna sudačka odluka jednostavno nas je ubila. No, iz svega trebamo izvući pouke. Smatram da smo dokazali da smo kvalitetna reprezentacija i da se možemo nositi za svima. Vidjeli ste koje su sve reprezentacije ispale u prvom krugu. A za Hrvatsku je uvijek uspjeh kada dođemo na veliko natjecanje - rekao je Subašić.

Puno je onih koji upiru prstom u Stipu Pletikosu, drže da mu je vrijeme za mirovinu.

- Ja ne šaljem Pletikosu u mirovinu, volio bih da i dalje budemo zajedno. Prijatelji smo, a ne rivali. Ponovit ću još jednom, ne opterećujem se time hoću li biti prvi vratar reprezentacije. Već sam pet-šest godina u reprezentaciji, vozim se kao torba, broj 23 uvijek je moj. Nikada se nisam nametao izjavama - zaključio je Subašić.

>>Romero je obranio jedanaesterce jer je imao šalabahter?

>>I Subašić čestitao svojoj zamjeni, junaku Sergiju Romeru

Komentara 4

Avatar OHJOOOOOOJ
OHJOOOOOOJ
10:47 11.07.2014.

Pletikosa je najgori golma na SP. Eto, googlajte i pročitajte si. Sramota, a još misli "braniti" za reprezentaciju, umjesto da se poklopi ušima i ode.

Avatar AnteDeJure
AnteDeJure
13:07 11.07.2014.

Točno da Pletikosa nije pravio greške kao recimo Akinfijev. u tom smislu nije "kriv" za naše ispadanje. Međutim nije ni ništa obranio, što bi vrhunski golman mogao obraniti. A mi ako želimo napredovati na internacionalnom planu trebamo imati vrhunske igrače internacionalne klase, to Pletikosa nije.

CA
carpediem
18:43 11.07.2014.

Argentinski golman je u Finalu a zamjena nasem Subasicu a Subasic je zamjena Pletikosi koji brani u Ruskoj Ligi a Hrvatska sjedi vec davno kod kuce a Argentina u Finalu. Pametnom dosta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije