Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVRATAK

Roko Leni Ukić potpisao za Cedevita Olimpiju

Roko Leni Ukić
Foto: KK Cedevita
1/3
16.07.2020.
u 13:21

Ukić je tijekom karijere igrao i za Split CO, Tau Ceramicu, Barcelonu, Lottomatica Romu, Panathinaikos, Varese, Cantu i AEK pri čemu je čak devet sezona igrao u elitnoj Euroligi odigravši ukupno 154 utakmice, dok je dvije sezone proveo u NBA ligi kao član Toronta i Milwaukeeja

Hrvatski košarkaški reprezentativac Roko Leni Ukić (35) od danas je i službeno član Cedevita Olimpije nakon što je za ljubljanski klub potpisao ugovor na jednu sezonu.

Iskusni hrvatski košarkaš protekle je dvije sezone proveo u Francuskoj, u redovima Levallois Metropolitansa i Antibes Sharksa, a za Cedevitu je već igrao u sezoni 2014/15. i 2017/18.

"Sretan sam što sam treći put u karijeri postao član Cedevite, a prvi put košarkaš Cedevita Olimpije. Zahvaljujem se upravi kluba i članovima stručnog stožera što su u meni vidjeli nekoga tko može pomoći cijelom projektu. Fizički i psihički sam spreman za početak sezone. Veliki sam optimist i jedva čekam krenuti s poslom," kazao je 35-godišnji organizator igre.

"Nadam se da će nas pandemija koronavirusa zaobići te da ćemo imati priliku nastupiti u svim natjecanjima," dodao je.

Ukić je tijekom karijere igrao i za Split CO, Tau Ceramicu, Barcelonu, Lottomatica Romu, Panathinaikos, Varese, Cantu i AEK pri čemu je čak devet sezona igrao u elitnoj Euroligi odigravši ukupno 154 utakmice, dok je dvije sezone proveo u NBA ligi kao član Toronta i Milwaukeeja.

"Trebali smo i tražili smo košarkaša s pobjedničkim mentalitetom i nekoga tko je iskusan, iz domaćeg okruženja i poznaje sustav i tradiciju našeg kluba. Roko zna da želimo pobijediti, a sigurno će nam biti od velike pomoći, i na terenu i u svlačionici, jer će njegovi suigrači biti u društvu istinskog profesionalca koji želi pobijediti. Sretni smo što smo uspjeli dovesti igrača s iskustvom koje ima Roko," kazao je hrvatski stručnjak Jurica Golemac, koji vodi Cedevita Olimpiju od siječnja ove godine kada je naslijedio Slavena Rimca.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije