Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čudesni Hrvat

VIDEO Robocop brutalno nokautirao legendu KSW-a i postao dvostruki prvak

19.12.2021.
u 00:59

Dok je njegov legendarni protivnik ležao u nesvijesti, Roberto Soldić je molio publiku da se utiša sve dok se ne vidi što će biti sa nokautiranim Mamedom Khalidovim. Kakav potez viteza iz Viteza!?

Na spektakularan način poslao je 26-godišnji Roberto "Robocop" Soldić legendu KSW-a u mirovinu. Nakon jednog preciznog i gromovitog lijevog krošea u lice 41-godišnjeg Mameda Khalidova, Hrvat rodom iz Viteza postao je dvostruki prvak najjače europske organizacije slobodne borbe.

Pobijedivši u poljskim Gliwicama dosadašnjeg prvaka u srednjoj (do 84 kg), Soldić je kao aktualni prvak iz veltera (77 kg) osvojio i svoj drugi KSW pojas.

Zbilo se to u drugoj rundi jedne, do tog trenutka, zanimljive strateške bitke u kojoj je Khalidov prvi krenuo a Soldić potom preuzeo inicijativu. A razriješenje dvojbe dogodilo se u vrijeme Mamedovih, pomalo nekontroliranih, napada, u drugoj rundi. A tada je eksplodirala Soldićeva ljevica i Čečen s poljskom putovnicom završio je na leđima. Nakon takve bombe, sucu u kavezu bilo dovoljno da shvati da je i onaj jedan dodatni Robertov udarac, na podu, za njegova protivnika bio previše.

I doista, nakon toga se nad Khalidovim žurno nadvila dežurna medicinska ekipa i tri-četiri minute su im trebale da ga razbude i podignu u sjedeći stav. Nakon toga su ga, s vatom u obje nosnice iz kojih je netom prije šikljala krv, podigli i na noge.

A za to vrijeme, dok je legenda nemoćno ležala na podu kaveza, Roberto nije nimalo slavio. Štoviše, izgledao je vrlo zabrinuto za stanje svog iznimno štovanog suparnika pa se popeo na kavez i zamolio publiku za tišinu. Činio je to cijelo vrijeme dok se njegovi fanovi, a oni su bili u velikoj manjini, nisu smirili.

Kada je Mamed ustao, Roberto i njegov menadžer Ivan Dijaković, kleknuli su pred KSW-ovu legendu što je ovaj prihvatio pa je i sam kleknuo s njima. Bio je to izniman prizor sportske fernese i uvažavanja veličine upravo detroniziranog šampiona što se osjetilo i u Robertovoj izjavi u kojoj nije bilo nimalo likovanja:

- Nisam iznenađen s ovakvim ishodom. Vjerujem u svoje ruke, u svoje hrvanje i kondiciju. Što još mogu reći osim da je Mamed legenda za sva vremena.

Kada je pohvaljen za iznimnu taktičku izvedbu protiv borca s nadimkom Kanibal, Robocop je kazao:

- Kao što rekoh, nisam iznenađen. Teško sam trenirao svaki dan, to je moj život. Vjerujem u sebe. Znam ovu igru, samouvjeren sam i tko god stane ispred mene ja ću za njega biti veliki problem.

A Roberto je, za sljedeću borbu, poželio neočekivanog protivnika, prvaka težinske skupine u kojoj su borci do 93 kilograma. A njegova šampionska kategorija, do ove noći, bila je ona do 77 kilograma.

- Želim se boriti sa prvakom poluteške kategorije Tomaszom Narkunom. Želim biti trostruki prvak. Znam kako je gubiti, znam i kako je pobjeđivati. Želim izazov, a veliki protivnici su moja najbolja motivacija. Ako bih uzimao one lakše, ne bih imao dobru motivaciju. Zato trebam velike protivnike jer se u protivnom previše relaksiram - kazivao je Soldić dok je dvoranom u Gliwicama odjekivala njegova ulazna pjesma "Geni kameni". 

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar VelikaGlava
VelikaGlava
07:45 19.12.2021.

Najbolji MMA borac u Europi! Bravo Roberto!

Avatar Uzdanica hbz
Uzdanica hbz
06:32 19.12.2021.

Bravo Roberto...💪🇭🇷

Avatar Uzdanica hbz
Uzdanica hbz
06:36 19.12.2021.

GENI GENI KAMENI....to hrvatski Viteže...❤💪🇭🇷

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije