Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvalifikacije za SP

Robert Prosinečki je sam sebe urekao

Britain Football Soccer - England v Scotland - 2018 World Cup Qualifying European Zone - Group F - Wembley Stadium, London, England - 11/11/16 Fans clash during the game Reuters / Eddie Keogh Livepic EDITORIAL USE ONLY.
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
13.11.2016.
u 09:31

‘Will Griggs on fire’, uspješnica navijača Sjeverne Irske s Europskog prvenstva, u petak se dugo orila ulicama Belfasta. Jakim ritmom slomili su domaćini fizički inferiornije goste

Samo da ne dođem u Irsku i primim tri-četiri komada, zavapio je Robert Prosinečki nakon urnebesnog i iznenađujuće dobrog starta kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Želio je smiriti euforiju, a zapravo je, kao i dosta puta do sada, predvidio situaciju. Nažalost, Robiju se dogodilo baš ono što je najmanje priželjkivao. Azerbajdžan je pregažen u Sjevernoj Irskoj s 0:4. Bili su to prvi pogoci koje su Azeri primili u ovim kvalifikacijama.

Razbijene glave na Wembleyu

‘Will Griggs on fire’, uspješnica navijača Sjeverne Irske s Europskog prvenstva, u petak se dugo orila ulicama Belfasta. Jakim ritmom slomili su domaćini fizički inferiornije goste. Tri pogotka primili su nakon prekida. Slabašni Azerbajdžanci nisu uspjeli parirati domaćinu, bili su puno brži, čvršći, jači u duelu...

Drugi pogodak zabio je Gareth McAuley (40. minuta). Na drugoj je vratnici glavom zakucao loptu pod gredu. Zanimljivo, McAuley je s 36 godina i 341 dan postao najstariji strijelac u ovim kvalifikacijama. Bio mu je to deveti pogodak za reprezentaciju, čime je izjednačio rekord legendarnog Georgea Besta.

Treći put u ovom stoljeću u kvalifikacijama su se susreli Englezi i Škoti. Treći put slavili su Englezi. Na Wembleyu je završilo 3:0. Najviša je to pobjeda Engleza nad Škotima još od 1957. godine kada su slavili s 5:1. Time je Engleska nastavila niz od 33 utakmice bez poraza u svim kvalifikacijama. Domaći niz bez poraza traje već 21 utakmicu, a posljednji put kod kuće su u kvalifikacijama izgubili od Hrvatske (2:3), onog povijesnog 21. studenog 2007. godine.

– U nekoj drugoj utakmici bit ćemo kažnjeni za pogreške. Ali neću razmišljati o tome, ovo je noć za slavlje. Dečki su bili briljantni – kazao je engleski izbornik Gareth Southgate. No, nije moglo bez incidenata pa je i na Wembleyu bilo razbijenih škotskih i engleskih glava. Atmosfera je većim dijelom bila mirna zbog sjećanja na stradale u Prvom svjetskom ratu. No, glave su se usijale, došlo je do tučnjave u kojoj je jedan navijač završio obliven krvlju. Inače, na utakmici je bilo oko 14.000 škotskih navijača koji nisu u dobrim odnosima s Englezima.

U Bukureštu je poljski napadač Robert Lewandowski pao kao pokošen u trenutku kada je s tribina bačen topovski udar u pobjedi Poljske nad Rumunjskom 3:0. Srećom, eksplozija ga nije ozlijedila, a Rumunjima je zabio dva gola.

Odlučio Bilićev miljenik

Dimitri Payet, miljenik Slavena Bilića, u petak je spasio Francusku koja je kod kuće s 2:1 pobijedila Švedsku. Poveli su gosti u 54. minuti kada je zabio Emil Forsberg. Tricolori su poravnali samo četiri minute kasnije kada je Pogbi asistirao Payet. Dimitri je pitanje pobjednika riješio u 65. minuti.

Posebno dramatično bilo je u Armeniji gdje je Crna Gora imala prednost 2:0, a na kraju je izgubila 2:3. Zabili su Crnogorci dva gola u dvije minute (Kojašević u 36. i Jovetić u 38.). Pogodak za pobjedu Armenaca, pet sekundi prije isteka sudačke nadoknade, zabio je Gevorg Ghazaryan.

 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Komentara 5

DH
dalibor.hren
09:37 13.11.2016.

Potukli se Englezi i Škoti! Koliko će utakmica igrati pred praznim tribinama? Možda bi nas mogao informirati savjetnik FIFE, doktor povijesti Zvone Boban?

AN
Andreeejjj
19:22 13.11.2016.

Mnogima vam drago zbog poraza momčadi Prosinečkog??? ali Žuti je saq tim NO NAME timom žario i mpalio i opet če, jer je najbolji trener u ljepoj našoj iako mu to mnogi osporavate!!! Idemo dr.prof.NOGOMETA ROBI PROSINEČKI, volimoooo teeee ljudima!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije