Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRESUDILA FIFA

Robert Prosinečki dobio tužbu, moraju mu isplatiti popriličnu svotu

Zagreb: Trener NK Rudeš, Robert Prosinečki, odradio trening s igračima
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/8
26.09.2023.
u 07:42

Krovna organizacija svjetskog nogometa presudila je u korist Prosinečkog i njegovog tima, obvezujući Olimpiju da isplati iznos između 250 i 350 tisuća eura.

U ljeto 2022. godine, Robert Prosinečki je doživio neugodno iznenađenje kad je dobio otkaz u ljubljanskoj Olimpiji. Legendarni Hrvat odlučio se obratiti FIFA-i i tužiti slovenski tim zbog otkaza, zahtijevajući isplatu novca do isteka svog ugovora, kako za sebe tako i za svoje pomoćnike.

Krovna organizacija svjetskog nogometa presudila je u korist Prosinečkog i njegovog tima, obvezujući Olimpiju da isplati iznos između 250 i 350 tisuća eura.

Prosinečki je na klupi Olimpije proveo samo tri mjeseca, tijekom kojih je vodio osam utakmica s rezultatom od pet pobjeda, dva poraza i jednog remija. Nitko nije očekivao njegov otkaz, s obzirom na to da je tim pod njegovim vodstvom izgledao prilično dobro, a imao je važeći ugovor do ljeta 2024. godine.

Na kraju će Olimpija morati isplatiti sve što je prethodno dogovoreno s Prosinečkim, jer nije postignut sporazumni raskid ugovora, a Hrvat je odlučio ostvariti svoja prava pred FIFA-om.

Nakon godinu dana pauze od trenerskog posla, 54-godišnjak je preuzeo NK Rudeš ovoga ljeta. Međutim, unatoč svojim naporima, nije mogao postići rezultate s posljednjeplasiranom momčadi HNL-a i nakon sedam kola dobio je otkaz.

 
Ključne riječi

Komentara 3

Avatar mrIvan
mrIvan
14:32 26.09.2023.

Takve stvari se rješavaju sporazumom u velikoj većini slučajeva. A distribuiranje para je ionako dokaz da si ego-triper.

Avatar mrIvan
mrIvan
10:50 26.09.2023.

Ne treba njemu para nego satisfakcija povrijeđenog ega. Dobio ju je!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije