Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
završava karijeru

Robert Kovač sprema se u mirovinu

'VARAZDIN/MEDJIMURJE- 06.12.09., Cakovec, Hrvatska- 1. HNL, NK Medjimurje-Dinamo. Robert Kovac i Ivica Vrdoljak. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL'
11.12.2009.
u 08:00

Dinamov kapetan Robert Kovač gotovo sigurno sljedećeg ljeta završava karijeru. Ionako mu 30. lipnja 2010. godine istječe ugovor, a Dinamo, okrenut mladome valu, neće imati potrebe produljivati ugovor s 36-godišnjim igračem potrošenih motiva, pritom i, s 800.000 eura po sezoni, jednim od najskupljih koji je ikada igrao u Dinamu.

Pamtit će se da je Kovač jedan od najvećih obrambenih igrača koji je nosio Dinamov dres, da je osvojio dva naslova prvaka (već smo mu pribrojili i ovosezonski), a možda će, nakon Mladena Ramljaka, biti prvi kapetan koji će plave povesti u europsko proljeće.

Zajedno s bratom Nikom, obilježio je čitavo desetljeće hrvatskog nogometa odigravši 84 utakmice za nacionalnu momčad. Pri kraju karijere imao je još jednu veliku želju: igrati na trećem SP-u u karijeri, ali taj film, nažalost, neće gledati.

Robert Kovač je, zajedno sa svojim bratom, zaslužio veličanstven ispraćaj u Maksimiru.

Ključne riječi

Komentara 3

RU
Rugovit
11:13 11.12.2009.

Vrijeme je da mu se u penziji pridruži i Butina.

SI
sinikop
09:35 11.12.2009.

pa 800 000 eura bi trebao biti pravi pravi motiv...al boli njega kurac kao i vecinu tih igraca za dinamo...teraj to sve i mlade snage u vatru...

OB
-obrisani-
08:13 11.12.2009.

Da Robert Kovač igra za Sloveniju ili Srbiju mogao je u nogometnu mirovinu posle završetna World Cupa u JAR. Ovako posle Bundeslige, Juventusa i Dinamo završiče svoju sjajnu karijeru na utakmici protiv FC Međimurje ili FC Ludbreg..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije