Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPET TEŠKO NASILJE

Riješite problem huliganstva, dosta je floskula

Split: Armada bacala baklje na svečanu ložu. Jedna je uletjela među uzvanike
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/8
26.05.2022.
u 23:45

Iako je pola Armadinog sektora zjapilo prazno, oni su smješteni na poziciju gdje ih je od Torcide dijelili samo uzvanici u loži i prisutni novinari. Rizik nije mogao biti veći, ali policija i organizatori u ovom su grubo pogriješili. Uistinu je malo nedostajalo da umjesto fešte gledamo tragediju.

Uz mnogo emocija Split je dočekao finale Kupa, a scena ozlijeđenog Ivana Perišića kako na štakama šepajući dolazi na tribinu, savršeno je projicirala sve ono što su osjećali Hajdukovi navijači, željni titule i slavlja, pod svaku cijenu, koliko god da boli. Nakon devet godina konačno su dočekali trofej i slavlje pred navijačima. Spasili su sezonu i najavili da će i u idućoj napasti naslov prvaka.

>> Pogledajte kako su navijači Hajduka utrčali na teren

Lukša Jakobušić dokazao je da Hajduk vodi pravim putem, a u tome su mu idealno asistirali sportski direktor Nikoličius i trener Dambrauskas koji su najzaslužniji za slaganje ekipe vrijedne borbe za prvaka. Istim putem zajedno će i nastaviti, a Rijeka će se kao i svake sezone ispočetka opet osuti, prodati ono što najviše vrijedi i slagati momčad ispočetka. Dva su to različita svijeta: Hajduk koji financiraju njegovi članovi i Rijeka koju svojim novcem u vrhu drži Mišković. Nisam sinoć stekla dojam da se predsjednik Rijeke umorio od svega i na tome mu kao predsjedniku Rijeke treba čestitati.

No kao jednom od najmoćnijih ljudi Hrvatskog nogometnog saveza treba mu postaviti i neka manje ugodna pitanja. Jer, Hrvatski nogometni savez odgovoran je za Hrvatsku ligu, on nije partner klubovima nego organizator natjecanja u kojem smo nažalost opet svjedočili teškom nasilju. Baklje koje su s Armadine tribine doletjele u svečanu ložu pukom srećom nisu ozlijedile nekog od prisutnih, a nevjerojatno je da niti nakon nemilih scena nije spriječilo uletavanje tisuća navijača Hajduka u teren, odakle su pirotehniku vraćali natrag na tribine.

U potpunom kaosu igrači su slavili na terenu, okruženi kordonom interventne policije koja je djelovala potpuno nemoćno. Sve se to moglo i trebalo spriječiti da je bilo samo malo fleksibilnosti u tumačenju zakona koji propisuje da navijači moraju sjediti točno na numeriranim mjestima koja su istaknuta na njihovoj ulaznici.

Iako je pola Armadinog sektora zjapilo prazno, oni su smješteni na poziciju gdje ih je od Torcide dijelili samo uzvanici u loži i prisutni novinari. Rizik nije mogao biti veći, ali policija i organizatori u ovom su grubo pogriješili. Uistinu je malo nedostajalo da umjesto fešte gledamo tragediju. I o tome će na sastanku HNS-a koji je sazvao Marijan Kustić, pozvavši predstavnike Dinama, Hajduka i Ravnateljstva policije morati detaljno razgovarati. Vrijeme je za rješenja, a ne za floskule.

>> Pogledajte slavlje na ulicama Splita

Ključne riječi

Komentara 30

Avatar VelikaGlava
VelikaGlava
07:42 27.05.2022.

Dea u kakvim si odnosima bila sa bivšim vođom huligana (N). reci ljudima javno :)

ZA
zagi101
01:42 27.05.2022.

to toleriranje huliganstva u Splitu traje još od osamdesetih godina prošlog stoljeća kad su zaklali pijetla na utakmici protiv Tottenhama i od tada se niš ne mijenja, na Poljudu su huligani jači i od uprave Hajduka i policije

TA
Tarantula
07:32 27.05.2022.

Zatucan smo narod i to je činjenica, mrziti nekoga samo zato što voli nešto drugačije od tebe nije normalno. Zamislite da vozači BMW-a mrze vozače Mercedesa i da se stalno mlate i nadhebavaju koji je bolji, isto tako je i sa nogometom. Danas mladi ne idu na utakmicu da bi gledali nogomet nego da bi pravili nerede. Treba identificirati pojedince koji predvode mase i sankcionirati ih!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije