Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOGOMETNA POSLASTICA

Rijeka u Gorici imala četiri gola prednosti pa umalo sve prosula u par minuta!

Velika Gorica: Gorica ugostila Rijeku u 27. kolu HNL-a
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/5
03.04.2021.
u 21:58

Trener Goran Tomić imao je težak posao, Rijeka se tek jednom uspjela domoći pobjede u posljednjih deset utakmica s Goricom.

Hit prvenstva Gorica opravdala je status koji joj je pripao sjajnim igrama većinu sezone, ali na domaćem terenu u napetom susretu izgubila je od Rijeke 3:4, nakon što je bila u zaostatku od četiri gola u 64. minuti!

Trener Goran Tomić imao je težak posao, Rijeka se tek jednom uspjela domoći pobjede u posljednjih deset utakmica s Goricom. To dovoljno govori koliko joj ne leži momčad Siniše Oreščanina.

Ali, svaki niz mora se jednom prekinuti i to se dogodilo u 27. kolu, što je Rijeci dobro došlo obzirom da ju je na ljestvici Hajduk nakon 2:0 kod Lokomotive uspio prestići. Dakle, Riječani su sad ponovno četvrti i na šest bodova od Gorice.

Susret praktički nije ni počeo, a Rijeka je imala 2:0. U 11. minuti zabija Franko Andrijašević, kojem odlično asistira Robert Murić i time se zapravo iskupljuje za veliki promašaj koju minutu ranije. Jedva dvije minute kasnije eto i drugog gola, opet je asistirao Murić, a zabio Josip Drmić. Da nije bilo VAR-a, u 36. bi možda pisali i 3:0, ali zbog zaleđa poništen je gol Luke Menala.

U drugom poluvremenu ništa drugačije za Goricu, nastavili su Riječani goropadno. Menalo je odlično proigrao Murića na boku, koji je poslao prizeman udarac. Lopta je po putu dirala Aleksandra Jovičića pa ju je igrač Gorice nehotice skrenuo u vlastitu mrežu. Ipak, 50. minuta piše se kao trenutak Murićeva gola, a ne autogola nesretnog Jovičića.

Slomljeni Goričani djelovalo su pogubljeno i u 64. minuti postavlja se 4:0. Adam Gnezda Čerin se namjestio na udarac s ruba kaznenog prostora i majstorski pogodio suprotni kut. Ivan Banić je ostao ukopan u mjestu i samo pogledom ispratio novi gol Riječana. Činilo se da će to biti biblijski potop, ali potom je Rijeka ipak počela igrati kako igra poveći dio sezone, posebno u gostima.

Josip Mitrović zabija u 73. minuti pa najavljuje nešto s potencijalom za Goricu. U 84. Ognjen Mudrinski budi nadu da će doći do preokreta, koja se potpuno probudila dvije minute kasnije autogolom Nine Galovića! Gorica u tom trenutku djeluje kao u nekoj drugoj dimenziji, a Riječani potpuno izbezumljeni primaju gol iz slobodnog udarca, koji sudac Duje Strukan poništava jer nije dao znak da se može izvesti! Tu živci odlaze...

Jovičić dobiva žuti karton u kaosu, a Sylvanus Nimely crveni karton! Zbog svega se moralo igrati napetih pet minuta sudačke nadoknade, ali RIjeka je nekako izdržala i upisala tri boda!

SASTAVI:

Gorica (4-2-3-1): Banić - Doka, Steenvoorden, Jovičić, Krizmanić - Martinson, Babec - Špikić, Kalik, Hamad - Matar.

Rijeka (4-2-3-1): Nevistić - Tomečak, Capan, Galović, Štefulj - Čerin, Lončar - Murić, Andrijašević, Menalo - Drmić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije