Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnica

Slaven kod kuće zaustavio aktualnog prvaka

Slaven - Rijeka
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
1/8
23.09.2017.
u 20:53

Aktualni je prvak poveo u 59. minuti, strijelac je bio Heber. Pogodak za izjednačenje zabio je Međimorec u 78. minuti

Matjaž Kek poveo je svoju momčad u Koprivnicu. U 10. kolu Prve HNL njegova je Rijeka uzela samo bod protiv Slavena (1:1). Aktualni je prvak poveo u 59. minuti, strijelac je bio Heber. Pogodak za izjednačenje zabio je Međimorec u 78. minuti.

Rijeka je u 4. minuti prva zaprijetila. Mišić je ubacio iz kuta, a Heber bio najviši u skoku. Njegov udarac sjajno je obranio Marković. Domaćin je brzo uzvratio, također iz prekida. Bouadla je uputio loptu u peterac gostiju, Pejić je pucao glavom, ali je njegov pokušaj blokirao Župarić.

I treću opasnu situaciju u prvih 15 minuta stvorena je nakon udarca iz kuta. Mišić je još jednom kvalitetno ubacio, a Marković je sjajnom reakcijom zaustavio Župarićev pokušaj glavom.

Nakon žestokog starta igra se u nastavku primirila sve do 38. minute kada je zaprijetio Slaven. Vidović je lukavo proigrao Bouadlu čiji udarac iz dobre pozicije brani Prskalo.

Početkom drugog poluvremena domaćin je prvi zaprijetio. U 50. minuti Purić je pucao, ali njegov je udarac Prskalo skrenuo u korner. Gosti se bude te su krenuli mnogo opasnije prema Slavenovim vratima.

Žuta je u 59. minuti ukrao loptu, Heber i Gavranović odigrali su kombinaciju nakon koje je Žuta glavom spustio loptu Brazilcu.  Heberov puca, a lopta je prošla kroz ruke dosad odličnog vratar Markovića i otišla u mrežu.

Rijeka je do 15-ak minuta prije kraja kontrolirala utakmicu, a onda je Slaven počeo prijetiti. U 78. minuti nakon udarca iz kuta Pejić je glavom prebacio na drugu stativu, a Međimorecu nije bilo teško zatresti mrežu gostiju.

Rijeka je u posljednjem napadu imala priliku odnesti tri boda iz Koprivnice. Acosty je išao sam na Markovića, ali je vratar Slavena spasio svoju mrežu.

U prvoj utakmici 10. kola Prve HNL Inter je u gostima pobijedio Cibaliju sa 2:1 (1:1). U 21. minuti Štrkalj je doveo Vinkovčani u prednost, ali je Šarić s dva pogotka (45. i 57.) okrenuo rezultat.

Poredak: Dinamo (-1) 25, Rijeka 22, Hajduk (-1) i Osijek (-1) po 16, Slaven 12, Inter 11, Lokomotiva (-1) 10, Cibalia 9, Rudeš (-1) 6, Istra (-1) 5.

Tijek utakmice, Slaven - Rijeka 1:1

90'+3 - Završila je utakmica. Slaven i Rijeka igrali su neodlučeno 1:1.

90'+3 - Acosty je išao sam na Markovića, ali vratar Slavena brani. Odlična prilika za Rijeku da odnese sva tri boda iz Koprivnice.

90' - Igra se tri minute sudačke nadoknade.

87' - Domaćin je osjetio kako je Kekova držina pala i traži pogodak.

80' - Slaven i dalje prijeti...

78' - Goooooool! Rijeka je stala i prepustila igru Slavenu. Naravno, uslijedila je kazna. Nakon udarca iz kuta Pejić je glavom prebacio na drugu stativu, a Međimorecu nije bilo teško zatresti mrežu gostiju.

69' - Rijeka kontrolira utakmicu. Vodi s 1:0 i drži Slaven daleko od svojih vrata.

59' - Gooooool! Rijeka je napokon došla do pogotka. Žuta je spustio Heberu na udarac, koji je poslao loptu u mrežu.

50' - Slaven je prvi zaprijetio u nastavku. Purić je pucao, ali Prskalo brani.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

45' - Završilo je prvo poluvrijeme. Nakon prvih 45 minuta nema pogodaka, a za to su najzaslužniji vratari Marković i Prskalo.

38' - Odlična prilika za Slaven. Lopta je nekako došla do Bouadle koji je s 12-ak metara pucao, ali je vratar Prskalo sjajno obranio njegov pokušaj.

30' - Bouadla je odlično pronašao Pejića na desnoj strani. Slavenov napadač je oklijevao, pa je opasnost otklonjena.

26' - Početna inicijativa Rijeke je splasnula. Domaćin je uspostavio ravnotežu na terenu.

15' - Rijeka ponovno prijeti. Nakon udarca iz kuta visoko je skočio Župarića, a njegov udarac glavom vratar Marković je obranio sjajnom paradom.

6' - Domaćin je odmah uzvrati. Pejić je pucao, ali je njegov udarac blokirao Prskalo.

4' - Prilika za Rijeku, vratar Marković je obranio Heberov pokušaj glavom.

1' - Počela je utakmica u Koprivnici.

Evo sastava, 

Slaven: Marković, Međimorec, Musa, Katić, Vrljičak, Bistrović, Vidović, Purić, Bouadla, Trebotić, Pejić

Rijeka: Prskalo, Zuta, Elez, Župarić, Vešović, Mišić, Maleš, Pavičić, Heber, Gavranović, Kvržić

Komentara 11

DU
Deleted user
21:26 23.09.2017.

Kako crveni večernjak naglašava aktualni prvak hehehehe. Male novinice i mali komunjarski klubić.

AB
Abendblatt
19:05 23.09.2017.

AJMO SLAVEN, po pobjedu, ostavite srce na terenu i osvojite tri boda.

MA
Magnificus
21:25 23.09.2017.

a zašto nije sviran čisti penal za slaven???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije