Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europska liga

Rijeka uoči Milana ima velikih problema, a Gattuso je nagazio svoje igrače

07.12.2017.
u 16:55

Iako je Milan daleko od najslavnijih dana, navijači na Rujevici imat će privilegij uživo gledati sedmerostrukog prvaka Europe, koji dolazi u Rijeku u vrlo lošoj formi

Nadali smo se da će nogometaši Rijeke večeras protiv Milana (19 sati, HTV 2) igrati za prolazak skupine Europske lige, no poslije remija kod AEK-a, utakmica s rossonerima samo je stvar prestiža.

Iako je Milan daleko od najslavnijih dana, navijači na Rujevici imat će privilegij uživo gledati sedmerostrukog prvaka Europe, koji dolazi u Rijeku u vrlo lošoj formi, s tek osmim mjestom u Serie A. No, ni Rijeci ne cvjetaju ruže, aktualni hrvatski prvak zaostaje već 14 bodova za Dinamom, a u Europskoj ligi izgubljene su šanse za proljećem u Europi.

1/20

Najveći problemi u vezi

Uz sve to, Kek uoči Milana ima velikih problema s izostancima igrača. Brazilski napadač Heber već je otprije izvan pogona zbog ozljede, a sada mu se pridružio i veznjak Filip Bradarić, koji je ozlijedio mišić zadnje lože. A drugi pouzdani veznjak, Josip Mišić, odrađuje tek drugu od tri utakmice suspenzije zbog crvenog kartona protiv Austrije. Rijeka se žalila na tu strogu kaznu, no iz Uefe nikakav odgovor još nije stigao. Šteta, jer dvojac Mišić i Bradarić motor su Kekove momčadi.

U vezu će zato Maleš i Pavičić, to je jedino preostalo rješenje za slovenskog stručnjaka.

No, Rijeka se unatoč brojnim problemima neće predati protiv suparnika koji ju je u Milanu svladao tek u sudačkoj nadoknadi (3:2). Dodatan motiv Riječanima bit će rasprodan stadion.

– Veseli me što je stadion rasprodan. To je veliko priznanje za naše igre u Europi. Imamo dosta problema sa sastavom i morat ću dobro razmisliti kako sastaviti momčad protiv slavnog kluba koji je mobilizirao sve nas – poručio je trener Rijeke Matjaž Kek.

Kalinić kreće na klupi

Rijekin desni bočni igrač Marko Vešović ove je sezone u punoj minutaži odigrao sve utakmice u Europskoj ligi i veseli se još jednom dvoboju s Milanom.

– Svjesni smo da nam dolazi velikan i tko godi istrči na travnjak imat će motivaciju da se dokaže. Nemamo nikakav pritisak, moramo izaći i pokazati da znamo igrati lijep nogomet, kao što smo igrali u Milanu i Ateni, i na pozitivan način zaključiti europsku priču – kazao je Vešović.

Igrači talijanskog kluba se pak nadaju da će pozitivnim rezultatom u Rijeci vratiti pozitivno ozračje u momčadi.

– Dobro je da smo već osigurali plasman u sljedeći krug. Možemo biti opušteniji, što će biti naša prednost, kao i činjenica da su u Europskoj ligi suparnici drugačijeg karaktera nego u domaćem prvenstvu. Nema toliko taktiziranja kao u Serie A i to nam ide na ruku – kaže igrač Milana Borini.

Prema najavama talijanskih medija, naš Nikola Kalinić započet će na klupi rossonera. A talijanski mediji pišu da je trener Gattuso posljednjih dana “nagazio” igrače kao da su pripreme, a ne sredina sezone.

Inače, konačan rasplet u skupini D vrlo je jednostavan. Milan je osigurao prvo mjesto, a Rijeka nikako ne može do drugog mjesta. AEK će biti drugi ako ne izgubi u Beču, a Austriji je za osvajanje drugog mjesta, koje vodi u nokaut fazu Europske lige, potrebna bilo kakva pobjeda nad AEK-om.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije