Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvalifikacije za LP

Rijeka moćno krenula prema Ligi prvaka, pobijedila TNS s 2:0!

Rijeka - The New Saints, pretkolo Lige prvaka
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/11
11.07.2017.
u 22:35

Početak susreta bio je iz snova, Gavranović je na rubu kaznenog prostora izborio slobodan udarac, Mišić uzeo loptu i fenomenalno pogodio za rano vodstvo.

Nogometaši Rijeke u novu sezonu krenuli su baš onako kako su završili prošlu - pobjedom! U prvoj utakmici drugog pretkola Lige 

prvaka na prepunoj Rujevici pobijedili su velšku momčad The New Saints s 2:0. Dobitna kombinacija večeras je bila 'MM' - golove 

su zabili Mišić i Matei.

Riječani su drugi put u svojoj povijesti, 18 godina nakon što ih je Partizan izbacio u 2. pretkolu, krenuli u lov na Ligu prvaka, a već od ranog jutra u gradu je bila odlična atmosfera.

Kako bez Andrijaševića?

- Iskreno, euforija se još nije stišala od završnice prvenstva, a već dolaze novi izazovi. Stanka je bila kratka, a sad treba nastaviti s pobjedama, rekla je uoči susreta jedna navijačica Rijeke koja se spremala na utakmicu, a Kekovi igrači su je poslušali i ostvarili važnu pobjedu te time oduševili nju, ali i sve one koji su se natiskali s tribinama. Mnoge je zanimalo kako će Kekova momčad izgledati nakon što im je otišao Franko Andrijašević, najbolji igrač iz prošle sezone, te kako će se uklopiti Brazilac Heber koji je došao iz Slaven Belupa. A ako je suditi po početku, bit će to dobro. Riječani su već na pripremama izgledali jako dobro, a i večeras su potpuno nadigrali suparnika i zasluženo došli do slavlja. Šteta je samo što nije bilo uvjerljivije, a moglo je biti...

Početak susreta bio je iz snova, Gavranović je na rubu kaznenog prostora izborio slobodan udarac, Mišić uzeo loptu i fenomenalno pogodio za rano vodstvo. Rujevica je bila u transu, očekivala se prava golijada. No, do odmora mreža se nije tresla. Napadali su igrači hrvatskog prvaka, pokušavali Gorgon, Gavranović, Mišić, Vešović..., ali gostujući vratara bio je koncentriran. Pomogli su mu malo i domaći igrači koji su previše petljali u pojedinim trenucima, kao da su se željeli ušetati u gol. 

Kek pogodio s izmjenom

Slovenski stručnjak u svlačionici je svojim igračima jasno dao do znanja da nema opuštanja, bez obzira što se vidjelo da je razlika u klasi nemjerljiva. Pa su tako njegovi igrači i u nastavak ušli kao i u prvom dijelu - stalno su pritiskali. To im se isplatilo u 68. minuti kada je Rujevica opet eksplodirala. Ristovski je odlično prošao po desnoj strani i ubacio na drugu vratnicu, a Matei, koji je nekoliko minuta ranije zamijenio Zutu, zabio je za 2:0. Do kraja je hrvatski predstavnik kontrolirao susret, iako je nekoliko minuta prije kraja bilo izuzetno opasno. Quigley je bio u dobroj situaciji i pucao, ali je pogodio vanjski dio mreže. Sreća da je bio sebičan jer je na drugoj vratnici imao suigrača koji je bio potpuno sam.

Ako je suditi po večerašnjem susretu, Rijeka je znatno kvalitetnija i već je jednom nogom u trećem pretkolu LP-a. The New Saints osvojio je naslov velškog prvaka u posljednjih šest sezona, a ni jednom u tom razdoblju nije prošao drugo pretkolo Lige prvaka. 

Eliminirali su ga danski Midtjylland, švedski Helsingborgs, poljska Legia, Slovan iz Bratislave, mađarski Videoton i ciparski Apoel. Uvjereni smo da će Rijeka nastaviti niz...

Spomenimo još da je uzvrat sljedeću srijedu, a u međuvremenu će Rijeka saznati s kim bi mogla igrati u trećem pretkolu. Naime, u petak 14. srpnja održat će se ždrijeb, a među mogućim protivnicima su Olympiacos, Celtic, Salzburg, Kopenhagen, Ludogorec, Bate Borisov...

Liga prvaka, drugo pretkolo:

Rijeka - The New Saints 2:0 (Mišić 4', Matei 68')

Komentara 53

DU
Deleted user
20:58 11.07.2017.

U Nišu smo organizirali gledanje na glavnom trgu cak smo nasli tv u boji.

DU
Deleted user
22:53 11.07.2017.

Čemo ovolike pohvale? U tom velškom klubu, svi igrači su amateri. Rade ljudi svaki dan, a 2 - 3 puta tjedno se sakupe da se malo relaksiraju, i igraju balun za gušt. Tako pobjegnu od žena, poslije treninga ili utakmice popiju po 2 - 3 pive u klupskom pubu, pričaju viceve i druže se.

Avatar Oneill
Oneill
22:38 11.07.2017.

Ako se ovo zove nogomet za Euvropu onda laku noć.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije