Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS ŽDRIJEB

Rijeka, Hajduk i Osijek doznat će protivnike u Europi, evo koga mogu dobiti

Rijeka
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/10
19.06.2017.
u 07:59

Hrvatski prvak Rijeka će saznati svog suparnika u drugom pretkolu Lige prvaka i to joj je zapravo ključna utakmica.

Od svoje realnosti ne možemo pobjeći, ne mogu tako ni naši nogometni klubovi. Njihova je realnost, a riječ je o klubovima koji se bore za europska klupska natjecanja, da nisu imali odmora, da se moraju spremiti za zapravo ključne utakmice žele li ostaviti nekakav europski trag i tako zaraditi ozbiljniji novac.

Već će danas tri naša kluba saznati koje ih prepreke čekaju na tom putu do skupina. Hrvatski prvak Rijeka će saznati svog suparnika u drugom pretkolu Lige prvaka i to joj je zapravo ključna utakmica. Naime, prođe li tu prvu prepreku, u trećem može i ispasti, što naravno ne želi, jer će onda ići u nastavak kvalifikacija za Europsku ligu. Dakle, ključ joj je to drugo pretkolo, a tu može dobiti svakojake suparnike. Rijeka je nositelj, ali sigurno ne bi bila sretna izuče li slovačku Žilinu, Vardar, Honved jer s takvim bi se suparnicima morala pomučiti, daleko više nego sa Žalgirisom, Dundalkom, The New Saintsom, Dudelangeom... Rijeka će u tom drugom pretkolu igrati 11. ili 12. srpnja te 18. i 19 srpnja.

Prvi će od naših klubova na travnjak nogometaši Osijeka, već 29. lipnja, dakle za deset dana igrat će prvu utakmicu prvog pretkola Europske lige. U tom je kolu točno stotinu klubova, Osijek je u društvu nositelja, i držimo da je favorit za prolaz iako ima nezgodnih suparnika kao Široki Brijeg ili Vasas, ali opasan suparnik može im biti i dug, pa i egzotični i još skupi put, a to bi svakako svi naši klubovi željeli izbjeći baš zato što su zapravo u fazi priprema i ne treba im trošenje energije na takva putovanja.

Osijek će odmah saznati i na koga će u drugom pretkolu. Tu će biti i Hajduk kao nositelj. Osijek zasad nije nositelj u tom drugom pretkolu, ali bi lako mogao skočiti u to društvo što bi bilo sjajno jer bi onda izbjegao klubove kao Galatasaray, Lech, Slovan, Crvena zvezda.... Tada bi mu kao i Hajduku suparnici bili među nenositeljima, a tu su Željezničar, Sarajevo, Olimpija, Domžale, Frencvaros, Glasgow Rangersi te brojni drugi koji neće biti lak zalogaj, ljepše bi Hajduku i Osijek bilo izvući Reykjavik, Milsami, Kalju Nomme, Vallettu, Vaduz... Tako će tri naša kluba imati svoje predstavnike u Nyonu na ždrijebu.

Četvrti naš predstavnik, zagrebački Dinamo ovaj put ima duži odmor. Plavi još nisu krenuli s pripremama, okupljaju se 21. ovog mjeseca, a svoju prvu europsku utakmicu igrat će 27. srpnja u trećem pretkolu Europske lige, a protiv koga, saznat će dva tjedna prije toga. Dinamo je, ustvrdila je Uefa, klub koji je odigrao najviše kvalifikacijskih utakmica u povijesti, čak 99. Čeka se stoti nastup

Komentara 4

TO
Tomi
08:39 19.06.2017.

Svima zelim lagani zdrijeb ,samo Hajduku najgori Dao Bog da sve izgubili

DO
dopizdilomi
08:58 19.06.2017.

"Evo koga mogu dobiti" eeeeeeeee ali mogli bi i dobiti......... vrhunsko "novinarstvo".

ZG
zg223
11:04 19.06.2017.

najbitniji podatak na kraju.dinamo je klub sa najvise kvalifikacijskih utakmica u povijesti!!bar nam ne fali iskustva :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije